Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas BNS sakė, jog kasmet mažėjant moksleivių skaičiui auga pedagogų perteklius.

"Planuojame teikti siūlymus pensinio amžiaus mokytojams dirbti ne visu krūviu - tokiu būdu daugiau darbo atsirastų jaunesniems pedagogams, o vyresnieji nebūtų drastiškai atleidžiami iš darbo", - BNS sakė A. Bagdonas.

Šiuo metu Kaune yra 6558 pedagogų etatai (iš viso Kauno švietimo ir ugdymo sistemoje dirba 7516 žmonių), 44 vidurinės mokyklos, 15 pradinių, 13 darželio mokyklų, 5 pagrindinės mokyklos, 8 gimnazijos, 3 Švietimo ir mokslo ministerijos pavaldumo gimnazijos, 3 jaunimo mokyklos, 1 suaugusiųjų mokymo centras, 76 darželiai ir lopšeliai.

Šiemet Kauno valdžia švietimo ir ugdymo išlaidoms skyrė 59,6 proc. viso miesto biudžeto - 187,5 mln. litų. Iš jų 80,3 proc. skiriama atlyginimams ir socialinio draudimo mokesčiams.

Trijų šios vasaros mėnesių mokytojų atlyginimams išmokėta 39 mln. litų ir 13,6 mln. litų skirta jų socialinio draudimo mokesčiams.