Antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje K.Glaveckas prognozavo, jog ateityje neišvengiamai gilės prieštaravimai tarp "labai racionalios" finansų ministrės vykdomos politikos ir socialdemokratų noro įgyvendinti savo pažadus rinkėjams.

"Finansų ministrė bando vykdyti konservatoriaus Andriaus Kubiliaus pradėtą valstybės išlaidų mažinimo politiką, o tuo pat metu socialdemokratai turi vykdyti savo pažadus", - prognozavo centristas.

K.Glaveckas taip pat prognozuoja, jog dėl socialdemokratų "agrarininkų" Seime pageidavimų iškils prieštaravimų tarp premjero A.Brazausko ir socialliberalų deleguoto žemės ūkio ministro Kęstučio Kristinaičio.

Tai, centristo nuomone, įvyks tuo atveju, jeigu socialdemokratų atstovai Seime užsispirs, kad būtų įgyvendinta įstatymu numatyta nuostata skirti žemės ūkiui 10 proc. nacionalinio biudžeto.

Kaip žinoma, pernai žemės ūkiui buvo skirta 5,2 proc. nacionalinio biudžeto lėšų.

K.Glaveckas taip pat prognozuoja ir prieštaravimus valdančiosios daugumos partnerėje LSDP. Jo nuomone, jau dabar dalis A.Brazausko bendražygių yra nusivylę, jog formuojant Vyriausybę negavo postų.

Be to, centristo nuomone, Socialdemokratų partijos stabilumui gresia ir LSDP vicepirmininkų varžymasis su partijos lyderiu, šie procesai dar labiau paaštrės, artėjant prezidento rinkimams.