Spaudos konferencijoje buvusi Naujienų direkcijos vadovė A.Arlauskienė dar kartą paaiškino savo atsistatydinimo priežastis. Anot jos, ji nepritaria procesams, vykstantiems Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje (LRT).

Ji piktinosi planuojama pakeisti LRT apmokėjimo sistema, kai bus pereinama prie minimalaus ir autorinio atlyginimo sistemos.

A.Arlauskienė pakartojo, jog neketina dalyvauti konkurse LTN direkcijos vadovo vietai užimti. Vienas iš argumentų, pasak jos, yra tas, kad Naujienų direkcijos vadovui žadama mokėti 1500 litų atlyginimą ir 4000 litų honorarą.

"Žinau, kad toks atlyginimas yra ruošiamas ne man", - sakė A.Arlauskienė.

Ji neslėpė, kad kalbėdama apie nekompetentingus vadovus ji turi galvoje Lietuvos televizijos direktorę Ritą Miliūtę.

A.Arlauskienė taip pat kvietė piketuoti prie LRT pastato, nes "naikinama "Panorama".

Pasisakius A.Arlauskienei, žodis buvo suteiktas Žurnalistų sąjungos pirmininkui Rimgaudui Eilunavičiui, kuris energingai įrodinėjo, kad naujoji atlyginimų sistema darbdaviams suteikia visišką laisvę, kaip ir komercinėse struktūrose, darbuotojai netenka socialinių garantijų.

R.Eilunavičius ne kartą pabrėžė, kad LRT yra valstybinė, iš biudžeto išlaikoma institucija, todėl joje turi galioti kitos taisyklės, nei privačiose struktūrose.

Žurnalistų sąjungos funkcionierius tikino, kad "nacionalinis transliuotojas neprivatizuojant taps privatizuotu", nes įvedus naują apmokėjimo sistemą "virš visų darbuotojų pakibs Damoklo kardas".

R.Eilunavičius agitavo žurnalistus "nesileisti tampomiems".