Jis pranešė, jog rugsėjo 8 d. Vilniuje bus rengiama "didelė teorinė-praktinė" konferencija, kurioje bus aptariamos vidurio dešiniosios pakraipos politikos perspektyvos Lietuvoje.

Be politologų, konferencijoje ketina kalbėti CS, LLS bei Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (MKDS) atstovai.

Po pernykščių Seimo rinkimų minėtosios partijos, kartu su Naująja sąjunga (NS) bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) buvo sudariusios valdančiąją Naujosios politikos koaliciją.

Birželį šiai koalicijai iširus dėl tarpusavio nesutarimų, CS, LLS ir MKDS pasitraukė į opoziciją, o NS sudarė naują koaliciją su iki tol opozicijoje buvusia Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

Prieš kelias savaites CS lyderis Kęstutis Glaveckas viešai pareiškė apie galimą opozicijoje esančių partijų frakcijų vienijimąsi ir glaudesnį bendradarbiavimą. Tai sukėlė buvusio CS lyderio Romualdo Ozolo susirūpinimą.

CS ir LLS atstovai ir anksčiau tarėsi dėl partijų sujungimo, tačiau dėl partijų lyderių ambicijų šie planai nebuvo įgyvendinti.

CS skeptiškai įvertino dešiniojoje opozicijoje esančių konservatorių pasiūlymą surengti pirminius dešiniųjų kandidato į prezidentus rinkimus.

K.Glavecko nuomone, tokie rinkimai per brangiai kainuotų, o be to, nebūtų jokių garantijų, jog juos laimėjęs kandidatas gautų visų pirminiuose rinkimuose dalyvavusių partijų paramą.

Centristų nuomone, dešiniosios partijos turėtų susitarti tik dėl to, kad prezidento rinkimų ture paremtų daugiausia balsų gavusį kandidatą.