Maria Sung taip pat sakė, kad jos vyras, Lusakos arkivyskupas, Vatikane laikomas kaip kalinys ir kad ji pradės bado streiką ir tęs jį tol, kol jis bus paleistas.

Ištikimoji žmona ketina pirma sulaukti savo 71 metų vyro, o tada atlikti nėštumo testą.

Mesdamas iššūkį girežtoms Vatikano taisyklėms dėl celibato E.Milingo 43 metų medikę M.Sung vedė per masinę tuoktuvių ceremoniją gegužės 27 dieną, kuriai vadovavo Sun Myung Moonas, Pietų Korėjos Suvienijimo Bažnyčios lyderis.

Vatikano Tikėjimo doktrinos kongregacija, besirūpinanti katalikų dogmų laikymųsi, pagrasino ekskomunikuoti E.Milingo, jei jis iki rugpjūčio 20 dienos neišsiskirs su žmona ir nenutrauks ryšių su Suvienijimo Bažnyčia.

Tačiau po praėjusios savaitės E.Milingo audiencijos pas popiežių Joną Paulių II šis grasinimas buvo sustabdytas - vietoje jo Vatikanas paskelbė, kad prelatas kurį laiką atsidės "apmąstymams ir maldoms dėl susitaikymo".

Tačiau arkivyskupo žmona žurnalistų miniai skundėsi, kad jos vyras Vatikane yra sulaikytas ir kad ji negali jo pamatyti ar su juo susisiekti. Vatikano delegacija perdavė M.Sung jo laišką, bet ji atsisakė jį atplėšti.

Moteris meldėsi Šv. Petro bazilikoje ir prie Egipto obelisko Šv. Petro aikštės centre, kurį prieš tai du kartus apėjo pagal Suvienijimo Bažnyčios apeigas.

"Meldžiau Dievo grąžinti man vyrą, jei Jis nenori, kad mirčiau", - sakė ji. M.Sung tvirtino, kad antradienį pradės badauti ir badaus tol, kol jai bus grąžintas vyras.