R.Razgaitis, kaip LŽ sakė laikinai einantis Vilniaus miesto 6-ojo policijos komisariato komisaro pareigas Edmundas Olisevičius, pareigūnams pasakojo, kad apie 1.30 val. jį pažadino 19-metis sūnus ir pareiškė, kad jį prie namų sumušė jaunuolių kompanija. Tėvas pasiėmė savigynai legaliai įsigytą pistoletą "Walter" ir išėjo į lauką aiškintis su sūnaus skriaudikais.

Kieme sėdėjo 18-24 metų neblaivių jaunuolių kompanija, užkabinusi ir sumušusi namo grįžtantį R.Razgaičio sūnų.

R.Razgaitis policijai teigė su išgėrusiais jaunuoliais mėginęs ramiai išsiaiškinti, kodėl jie sumušė sūnų, tačiau įžūlėliai jam porą kartų smogė į veidą. Neapsikentęs vyriškis, gindamasis nuo aršiai nusiteikusių jaunuolių, šovė įspėjamąjį šūvį į orą, tačiau akiplėšos į perspėjimą nereagavo. Į 24 metų S.Tarasenką R.Razgaitis šovė, kai šis jį puolė ir bandė atimti ginklą. Vyriškis paleido dar 4 šūvius.

Gydytojai vėliau aptiko tris šautines žaizdas šlaunyse ir pilvo srityje. Iššovęs R.Razgaitis nubėgo namo kviesti policijos. Atskubėję policininkai ir medikai sužeistąjį skubiai išvežė į Greitosios medicinos pagalbos universitetinę ligoninę ir jį operavo. Po operacijos S.Tarasenka gydomas reanimacijoje. Medikų teigimu, vyriškis pasveiks.

Komisaro E.Olisevičiaus manymu, aiškintis santykius vienam pernelyg drąsu, incidento pasekmės galėjo būti dar liūdnesnės, juk galėjo nukentėti ir pašaliniai.

Dėl chuliganizmo iškelta baudžiamoji byla. R.Razgaitis po apklausos paleistas, ginklas iš jo paimtas.

S.Tarasenka žinomas policijai, anksčiau teistas už vagystes, kūno sužalojimą. Pareigūnams pažįstami ir pirmadienio naktį prie namo P.Žadeikos gatvėje kartu su juo buvę neblaivūs jaunuoliai.