Pasak T.Vyšniauskaitės, aukojamos nedidelės sumos, dažniausiai po 50 litų.

Norintieji paaukoti lėšų turėtų kreiptis į bet kurį "Hansabanko" filialą ir aukojamą pinigų sumą pervesti į sąskaitą nr. 10000336467, prirašant "Paramos akcija".

Paramos akcija "Pagalbos ranka" vyks iki rugsėjo 30 dienos.

Visos surinktos lėšos bus perduotos labiausiai nuo potvynio nukentėjusiems regionams, kuriuos nurodys Lenkijos humanitarinės organizacijos "Caritas" ir "Raudonasis kryžius".

Panašią paramos akciją antrą savaitę rengia ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA). Kaip BNS informavo šios partijos būstinėje, jau yra surinkta daugiau kaip 2000 litų, o akcija tęsis dar ir kitą savaitę.

Akcijos metu 146 asmenys, turintys LLRA išduotus paramos rinkėjų pažymėjimus, renka aukas Vilniaus krašte, Klaipėdoje, Kėdainiuose.

Kaip žinia, Vyriausybė yra nusprendusi nukentėjusiai nuo potvynio Lenkijai paskirti 200 tūkst. litų iš Vyriausybės rezervo fondo. Parama nukentėjusiems susirūpino ir Kauno savivaldybė, kuri paragino miestelėnus pagelbėti Gdansko miesto gyventojams. Kaunas ir Gdanskas priklauso Baltijos miestų sąjungai. Būtent šią sąjungą lenkai paprašė paramos.

Lenkijos vyriausybė ir Europos Sąjunga (ES) yra paskelbę, jog skirs 232 mln. eurų (812 mln. litų) nuo potvynių nukentėjusiems pietų Lenkijos regionams.

Lenkijos Vyriausybės duomenimis, potvynių padaryta žala gali siekti 3 mlrd. zlotų (litų).