„Kone kiekvieną mano gimtadienį lydi ir su balandžio 1-ąja susiję pokštai – visi bando mane apgauti, bet neatsilieku ir aš. Tarkime, mane sveikinantiems bičiuliams aš mėgstu rimtu veidu pareikšti, kad jie sveikina visai ne tą Marcelijų”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo M.Martinaitis.

„Pastaraisiais metais gimtadienį paprastai kukliai švenčiu namuose su artimaisiais ir bičiuliais. Jų laukiu atvykstant ir šiandien. O oficialus sukaktuvinis vakaras vyks ateinantį trečiadienį Lietuvos rašytojų sąjungoje”, – kalbėjo M.Martinaitis.

Jubiliejiniame vakare greičiausiai nebus pamiršta ir naujausia kūrėjo knyga „Mes gyvenome”, jau sulaukusi daug palankių vertinimų.

Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas pernai šiuos M.Martinaičio biografinius užrašus paskelbė kūrybiškiausia knyga, o šiemet skaitytojai ją išrinko geriausia praėjusių metų knyga.

„Tai man buvo tikrai netikėtas dalykas – lyg savotiška Melagių dienos išdaiga. Mat šią knygą rašiau tarsi sau ir net negalvojau apie skaitytojus. Matyt, geriausiai pavyksta būtent tada, kai negalvoji, kas skaitys tai, ką rašai”, – šyptelėjo sukaktuvininkas.

Rašydamas šią knygą M.Martinaitis siekė atlikti savotišką savo vaikystės ir paauglystės apskaitą – pažvelgti į sunkų pokario metą, kuris vis dėlto jam buvo labai svarbus, susijęs su dideliais atradimais, asmenybės formavimusi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją