Japonijos branduolinio ir pramonės saugumo agentūros (Nisa) atstovas Hidehiko Nishiyama teigė, kad Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) reikalavo išplėsti evakuacijos zoną dėl pastaruoju metu užfiksuoto pakilusio radiacijos lygio, tačiau kol kas nerengiama jokių skubių evakuacijos planų.

TATENA trečiadienį pateikė ataskaitą, kurioje teigiama, kad Itatės gyvenvietėje, esančioje už daugiau kaip 40 kilometrų nuo Fukušimos branduolinės jėgainės, buvo nustatytas aukštas radiacijos lygis.

Vyriausybė 20 kilometrų spinduliu aplink jėgainę paskelbė evakuacijos zona, o už 10 kilometrų nuo zonos gyvenantiems žmonės rekomenduoja likti namuose.

Šiaurės rytinę Japonijos dalį kovo 11 dieną sukrėtė smarkus 9 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, kuris pakenkė Fukušimos branduolinės jėgainės aušinimo sistemai ir dėl to perkaitusiuose reaktoriuose įvyko sprogimai. Po to, kai jėgainės teritorijoje buvo nustatytas radioaktyvių medžiagų nutekėjimas, iš jos ir apylinkių buvo evakuoti žmonės.