Peržvelgus Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) paskelbtą pernykščio vaistų suvartojimo ataskaitą, akivaizdu, kad medikamentų pirkome gerokai mažiau. 2009-aisiais buvo parduota daugiau kaip 82 mln. vaistų pakuočių, o 2010-aisiais - tik per 69 milijonus.

Nežinia, dėl taupymo ar kitų priežasčių, bet daugelio medikamentų pirkimas krito. Tačiau ne sildenafilio - viagros ir jos generinių giminaičių veikliosios medžiagos turinčių preparatų. Jie sudaro Lietuvos rinkos liūto dalį.

VVKT atstovės Ramunės Visockytės pateiktais duomenimis, 2009-aisiais buvo parduota beveik 18 tūkst. sildenafilio pakuočių, pernai - jau beveik 40 tūkstančių. Taigi dvigubai daugiau.

Kas gi nutiko? R.Visockytė, pasiteiravusi tarnybos kolegų nuomonės, juokėsi: "Kam negailima pinigų per krizes? Alkoholiui, cigaretėms, moterims", - vieną versijų pateikė ji. Esą buvę ir tokių svarstymų: per krizę puola stresas, apninka depresija, daugiau vartojama alkoholio, tad gausėja ir seksualinių problemų, kurios sprendžiamos padedant viagrai ir panašiems medikamentams.

Išgirdęs apie išaugusią prekybą erekciją gerinančiais vaistais, ankstesnis Lietuvos seksualinės medicinos draugijos (LSMD) pirmininkas, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų (VUL SK) gydytojas urologas Henrikas Ramonas svarstė, kad pokyčius galėjo lemti sustiprėjusi vyrų finansinė padėtis. Jo teigimu, minėtų vaistų poreikis visada išlieka maždaug vienodas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją