„Mes kalbamės su kitais gamintojais dėl galimybės įsigyti platformą ar svarbiausių automobilių komponentų technologijas mūsų pigiausiam modeliui. Jis pasirodys kaip įmanoma greičiau, anksčiausiai – 2014 m.“, – sakė „Saab“ pirmininkas Victoras Mulleris.

Jo teigimu, naujasis modelis turėtų kainuoti apie 20 tūkst. eurų (69 tūkst. Lt). „Tai turėtų būti panašaus į „Audi A1“ dydžio automobilis, kurio pardavimai galėtų siekti 30-50 tūkst. per metus“, – teigė V. Mulleris.

Jis neatskleidė, su kuriais gamintojais vedamos derybos, tačiau pabrėžė, kad „Saab“ nenori skolintis pinigų būsimo modelio finansavimui. „Trollhättane turime didelę gamyklą, kurios gamybos pajėgumai siekia 190 tūkst. automobilių. Pagal sutartį galime gaminti automobilius kitoms markėms“, – galimą pajamų šaltinį įvardijo „Saab“ pirmininkas.

V. Mulleris patvirtino, kad mažasis šios markės modelis bus lašo formos, kaip ir „Saab 92“, gamintas 1949-1956 m., tačiau tai esą nebus retro stiliaus automobilis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją