Skaičiuojama, kad tipinio dyzelinio automobilio savininkas, norėdamas mašiną statyti prie namų, kasmet turės mokėti daugiau nei 150 svarų sterlingų (589 Lt).

Aplinkosaugos departamento parengtame pranešime teigiama, kad nepaisant vyraujančios nuomonės, kad dyzeliniai automobiliai yra ekonomiškesni, jie esą itin teršia orą miestuose. Skaičiuojama, kad vienas iš keturių britų vairuojamų automobilių yra dyzelinis, o tokio tipo mašinos sudaro apie 40 proc. naujų automobilių pardavimų. Dyzelinių automobilių populiarumą lemia tai, kad dėl mažesnių degalų sąnaudų ir mažesnės CO2 emisijos jiems Britanijoje taikomi mažesni mokesčiai.

Minėtame pranešime sakoma, kad Britanijos valdžia vietoj dyzelinių automobilių miestuose turėtų skatinti naudotis „mažais, moderniais benzininiais automobiliais, hibridais ir elektromobiliais“.

Kai kurie miestai jau nuo kito mėnesio taikys 15 svarų (59 Lt) didesnį metinį automobilio statymo mokestį dyzeliniams modeliams. Didžiausias šis mokestis bus Londone. Tokiems automobiliams kaip „Range Rover“ su 3.0 l dyzeliniu varikliu jis sieks 176 svarus (691 Lt) per metus. O tokių automobilių kaip „Ford Mondeo“ su 2.0 l dyzeliniu motoru savininkai kasmet už galimybę statyti mašiną prie namų mokės po 153 svarus (600 Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją