10 įprastinių klaidų

1. Neteisingų spalvų pasirinkimas. Nėra vienodų odos atspalvių. Citrininė žalia ar ryškiai rausva gali nuostabiai tikti modeliams, bet siaubingai netikri jums. Eksperimentuokite su skirtingomis spalvomis ir apsistokite ties ta spalvų gama, kuri geriausiai jums tinka, o ne aklai sekite mada. Nešvaistykite pinigų drabužiams, su kuriais jūs atrodote išbalusi, išblyškusi, pageltusi ar pavargusi.

2. Vienu dydžiu per maži drabužiai. Jei jums netinka, nedėvėkite. Jei įsisprausite į mažesnį dydį, gal patenkinsite savo savimeilę, bet aplinkiniams atrodysite per daug nusipenėjusi. Rinkitės drabužius pagal tinkamumą, ne pagal dydį. Jei negalite atsisėsti ar jaučiatės supančiota, jūsų išvaizda nebus pati geriausia. Kodėl turėtumėte taip save kankinti? Raskite sau tinkamus drabužius ar nuneškite juos siuvėjui, kad juos pataisytų.

3. Netinkamas makiažas. Lengvas dienai, ryškesnis vakarui, saikingas sportui ar kitai energingai veiklai. Skirtingiems užsiėmimams gyvenime jūs renkatės skirtingus drabužius; jūsų makiažas taip pat turėtų būti skirtingas. Jei vis dar piešiate Kleopatros akis, laikas perversti žurnalus ir pažiūrėti, kokios yra ŠIO šimtmečio makiažo mados.

4. Nederanti kojinių spalva. Atrodysite aukštesnė ir dailesnė, jei kojinių spalvą derinsite prie batų ir drabužių. Dėvite juodą sijoną ir batus? Pasirinkite visiškai juodas kojines. Turite ryškiai mėlyną suknelę ir rusvus batelius? Rinkitės rusvos spalvos kojines. Kaip? Jūs dėvite tik juodas kojines, nes jos slepia dalykus, kurių nenorite rodyti kitiems? Taigi žinokite: išskyrus tuos atvejus, kai visa jūsų apranga yra juoda, jūs TRAUKIATE DĖMESĮ į savo kojas. Jei jūs to nenorite, iš naujo apsvarstykite savo pasirinkimą.

5. Nudėvėti batai. Jūs atrodote puikiai... nuo kulkšnių iki viršaus. Tačiau jei jūsų batai yra matę geresnių laikų, raskite gerą batų taisyklą ir atiduokite juos atgaivinimui. Nuolatos juos blizginkite. Naudokite atitinkamas priemones nusitrynusioms vietoms, patieskite po kojomis minkštą kilimėlį, kai vairuojate. Ir visų svarbiausia, nepagailėkite pinigų geriems batams, jei ketinate juos avėti kiekvieną dieną. Jei pirksite juos pigiose parduotuvėse, po to nesistebėkite, kad jie neilgaamžiai.

6. Neprižiūrėti nagai. Stenkitės, kad nagai būtų visada švarūs ir lygiai pakirpti. Kad galėtumėte greitai juos pataisyti, turėkite žirklutes ir dildę savo rankinuke ir darbo stalo stalčiuje. Užlakuokite atsilupusius nagus ar nuvalykite visą laką. Jei esate verslo aplinkoje, rinkitės tradicines lako spalvas darbe ir pataupykite blizgančius – neoninius - naujoviškus nagų lakus savaitgaliui ir atostogoms. Verslui niekada nėra tinkami ir labai ilgi moters-drakonės nagai.

7. Išlendantys apatiniai. Deja, vienas ilgis ne visada yra tinkamas. Pirkite skirtingų ilgių apatinius. Protingiausia būtų pirkti tokių spalvų apatinius, kokius drabužius dažniausiai dėvite, pvz., juodus, mėlynus, baltus ar smėlio spalvos. Juk nenorite, kad per plonus drabužius visi matytų jūsų apatinių spalvą.

8. Dėmės pažastyse. Pirma, pirkite dezodorantą, kuris tinka jūsų kūnui. Gali tekti išbandyti keletą rūšių, kol rasite tinkamiausią, ir gali tekti retkarčiais juos keisti, jei pasikeičia jūsų organizmo cheminė sudėtis, pvz., pagimdžius kūdikį, pradėjus vartoti naujus vaistus, menopauzės metu ar pan. Jei gausiai prakaituojate ar norite garantuoto būdo, kaip išvengti dėmių, naudokite drabužių apsaugą.

9. Matomos liemenėlės linijos. Pasirūpinkite, kad liemenėlė būtų tinkama. Jei ji “lipa” į viršų nugaroje, petnešėlės smunka nuo pečių, ar neprilaiko krūtinės, laikas ieškoti pagalbos. Apatinio trikotažo skyriuose dažniausiai dirba apmokyti primatuotojai, kreipkitės į juos.

10. Ataugusios nenudažytos plaukų šaknys. Plaukų spalva gali padaryti daug nuostabių dalykų, bet taip pat ji gali smarkiai paveikti finansinę situaciją. Jei negalite nuolatos palaikyti pasirinktos plaukų spalvos, geriau dažykitės sruogelėmis. Be to, kad ir ką bedarytumėte, plaukų spalvą derinkite su odos atspalviu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją