Tačiau teigiama, kad nepaisant finansinių nuostolių kai kurie sunkvežimių vairuotojai nepraneša apie patirtas vagystes, nes mano, jog policija į šios rūšies nusikaltimus žiūri pro pirštus. Policija tokius kaltinimus neigia ir tikina dedantys dideles pastangas problemai suvaldyti.

Vienos vežėjų firmos vadybininkas pasakojo, jog ištuštinę vieną 1000 litrų sunkvežimio baką vagys gali uždirbti apie 1350 svarų. Anot jo, pavogtą dyzelinį kurą realizuoti labai lengva.

Pastebima, jog degalai gali būti brangesni už patį krovinį. Bet vežėjų verslo atstovams nerimą kelia ir tai, jog kuro vagys gali kėsintis ir į krovinius.

Teigiama, kad pastaruoju metu vagystės iš sunkvežimių pasiekė tokį mastą, kad kai kurios kompanijos teigia per metus dėl to patyrusios daugiau nei 10 tūkstančių svarų nuostolį. Viena neįvardijama transporto įmonė dėl nuostolių netgi buvo priversta nutraukti veiklą.

Kitas plintantis nusikaltimo modelis Britanijoje yra vadinamojo „žymėto dyzelino“ (skirto naudoti žemės ūkyje, laivuose ir statybose) perdirbimas taip, kad jame neliktų dažų, ir pardavinėjimas lengvųjų automobilių savininkams.