6 asmenims
100 g sojos padažo,
150 g sauso baltojo vyno,
2 valg. šaukštai cukraus,
60 g smulkiai supjaustytos imbiero šaknies,
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukšt. kalendros grūdelių,
3 šakelės lapinio saliero,
1 arbat. šaukšt. rožinių pipirų grūdelių.
Sumaišykite visus produktus ir prieskonius ir panardinkite žuvį į gautą mišinį. Marinuokite apie 20 min, tačiau nedėkite į šaldytuvą. Paskui išimkite žuvį ir nuvarvinkite ją kiaurasamtyje, kepkite ant grotelių.
Pastaba. Rožiniai pipirai – labai retas prieskonis, pasižymintis labai stipriu specifiniu aromatu. Jeigu jų neturite, naudokite savo mėgstamus prieskonius, derančius su imbieru ir kalendra.
Marinatas avienai ir kiaulienai
6 asmenims
3 susmulkintos česnako skiltelės,
2 smulkintos svogūno galvutės,
2 valg. šaukštai vyno acto,
6 valg. šaukštai sezamo aliejaus,
1 valg. šaukštas cukraus,
3 aštriosios paprikos ankštelės,
2 gvazdikėliai,
žiupsnelis čiobrelių,
2 lauro lapai,
žiupsnelis rozmarino,
1 arbat. šaukšt. cinamono,
druskos, pipirų.
Avieną arba kiaulieną įtrinkite visais prieskoniais ir pastatykite 12 val. šaltai.
Marinatas jautienai
6 asmenims
250 g alaus,
4 didelės skiltelės česnako,
1 arbat. šaukšt. džiovinto čiobrelio žolės,
2 nepilni arbat. šaukšt. maltos raudonosios paprikos,
1 griežinėliais supjaustyta citrina,
žiupsnelis druskos.
Įtrinkite jautieną visais nurodytais prieskoniais ir panardinkite į alų. Laikykite bent 2 valandas šaltai, paskui gaminkite.