Byla iškelta Kauno miesto apylinkės teisme, kuris patenkino TV3 prašymą ir bendrovei „Be tabu ir Ko“ pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – uždėjo areštą bendrovės nekilnojamam, kilnojamam turtui ir piniginėms lėšoms už 77 tūkst. 826 Lt. Būtent tiek televizijos kanalas siekia prisiteisti teisme.

TV3 ieškiniu siekia įpareigoti „Be tabu ir Ko“ per 3 dienas nuo teismo sprendimo dienos grąžinti televizijai visas iš jos paimtas laikmenas su televizijos laidų „Dzin“, „Puikusis šou“, „Meilės trikampis“ ir Baltarusijoje vykusio koncerto „Slavianskij bazar“ įrašais. Be to, televizija siekia uždrausti „Be tabu ir Ko“ tiesiogiai ar per trečiuosius asmenis be TV3 sutikimo transliuoti ar kitu būdu viešai demonstruoti ir (ar) platinti televizijai priklausančias televizijos laidas, jų ištraukas ar kitaip pažeisti „Tele-3“ priklausančias išimtines autorių turtines teises.

Kaip nurodyta ieškinyje, žala atsirado dėl TV3 suplanuotų 2010 m. vasaros laikotarpio televizijos laidų transliavimo tvarkaraščio pakeitimo dėl esą neteisėtų „Be tabu ir Ko“ veiksmų.

Laikinąsias apsaugos priemones Kauno miesto apylinkės teismas pritaikė iš anksto nepranešęs „Be tabu ir Ko“ – esą ginčo suma didelė, todėl nesiėmus laikinųjų apsaugos priemonių būsimo teismo sprendimo įvykdymas gali pasunkėti arba pasidaryti neįmanomas.

Su tokia pozicija nesutiko prodiuserio Sauliaus Bartkaus vadovaujama „Be tabu ir Ko“ – teismo nutartį apskundė Kauno apygardos teismui.

Skunde buvo teigiama, kad apylinkės teismo teisėja taikė išimtinį atvejį visiškai nemotyvuojant ir net nesusiejant tokio sprendimo su konkrečiomis bylos aplinkybėmis.

„Byloje nebuvo nei vienos aplinkybės ar įrodymo, leidžiančio abejoti atsakovo sąžiningumu“, – nurodė „Be tabu ir Ko“, pabrėžusi, kad bendrovė sėkmingai vysto ir ketina toliau vystyti savo pagrindinę veiklą.

Prodiuserinė kompanija nurodė, kad turi galiojančias sutartis su televizijos transliuotoju „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ (LNK), kuris kiekvieną mėnesį už televizijos laidų gamybą moka apie 390 tūkst. Lt.

„Teisėjų kolegija sprendžia, kad reikalaujama priteisti suma yra ganėtinai didelė vertinant pagal bendrą pragyvenimo lygį, ekonominę situaciją, todėl teismas pagrįstai ginčo byloje taikė laikinąsias apsaugos priemones“, – prodiuserinės kompanijos skundą Kauno apygardos teismas atmetė.

Pasak teismo, vien tik aplinkybė, jog įmonės turtinė būklė šiuo metu yra gera, nėra pagrindas atsisakyti taikyti laikinąsias apsaugos priemones, kadangi bylos nagrinėjimo metu turtinė būklė gali pasikeisti ir patenkinus ieškinį teismo sprendimo įvykdymas nebūtų užtikrintas.

DELFI primena, kad šiuo metu „Be tabu ir Ko“ kuria laidas „KK2”, „Faktų tyrimo biuras“, „Kažkas atsitiko“, „Neišgalvoti gyvenimai“ ir „Kryžminė ugnis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją