Pagaminimo laikas: 30 min;
Kepimui: 30 min;
Kaloringumas: 290 kcal / 1 porc. 16 porcijų.

Jums reikės:

1 kg mielinės tešlos

Įdarui:

375 ml pieno,
1 pakelis vanilinio pudingo miltelių,
140 g cukraus,
250 g liesos varškės,
300 g mėlynių,
150 g miltų,
100 g sviesto.

Gaminimas:

1. Sumaišykite pudingo miltelius su 6 šaukštais pieno. Likusį pieną sumaišykite su 6 šaukštais cukraus ir užvirinkite. Sumaišykite su pudingu ir dar kartą užvirkite. Leiskite ataušti. Ataušusią masę sumaišykite su varške.

2. Iškočiokite tešlą ir išklokite ja riebalais išteptą formą. Ant tešlos sukrėskite varškės ir pudingo masę.

3. Mėlynes nuplaukite ir nusausinkite. Išberkite ant varškės masės.

4. Miltus išmaišykite su likusiu cukrumi. Ištirpinkite sviestą ir supilkite ant miltų. Užminkykite tešlą, skirtą trupiniams. Trupinius užbarstykite ant pyrago viršaus ir kepkite maždaug 30 min 200° temperatūroje.

Pastaba. Bet kokios rūšies šaldytos tešlos galite įsigyti parduotuvėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją