Nejaučiau didelio potraukio termiškai apdorotam maistui, nors kažkokios mintys sukosi. Apskritai esant tokiai nuotaikai, jokio maisto per daug nesinorėjo.

Visą dieną, išskyrus vakarinio bėgiojimo laiką, jaučiau tingulį ir nuovargį, kas man nebūdinga.

Šiandien pamirškite pusryčius, pietus ir vakarienę. Štai ką per dieną suvalgiau: obuolį, kriaušę, du bananus, 180 g. datulių ir išgėriau žalią kokteilį.

Vakar užtikau įdomų garsaus vakariečių žaliavalgio mokytojo Frederico Patenaude’o straipsnį, kuriame skersai išilgai iškritikuota kakava. Nusprendžiau išversti kelias pastraipas, kuriose aiškinama, kodėl kakava kenksminga. Nuo savęs pasakysiu, kad viskas turi būti su saiku.

Perskaitykite ir patys padarykite išvadas. Dėl tiek kakavos, kiek suvartoju, per daug nesijaudinu, atvirkščiai – džiaugiuosi jos suteikiamu skoniu, kai norisi deserto.

Straipsnyje rašoma:

Kakava – viena iš didžiausią priklausomybę sukeliančių medžiagų,
Pasitaiko, kad ilgai vartojama kakava paveikia psichiką ir gali sukelti seksualinių disfunkcijų, pykčio protrūkių, valios ir sveiko proto susilpnėjimų.

Kakava kenkia kepenims.

Ilgai vartojant kakavą, kepenyse ir kraujyje padidėja toksinių, o tai gali sukelti nuotaikų svyravimą, pykčio protrūkius, depresiją, paranoją, galvos svaigimą.

Veikia kaip stimuliatorius, todėl erzina inkstus ir antinksčius. Tai sukelia nemigą, naktinius košmarus, prabudimą naktį, energijos svyravimus.

Kakavoje yra kofeino.

Čia tik trumpa ištrauka iš ilgo straipsnio, kuriame remiamasi daugeliu garsių mokslininkių. Mano nuomonė tokia: pasitikėk, bet patikrink.

Reikia turėti omenyje, kad kiekvienas organizmas individualus ir individualiai reaguoja į medžiagas, produktus. Be to, kartais patyrę žaliavalgiai pateikia vieni kitiems prieštaringą informaciją, tad eksperimentuokite ir raskite savo aukso vidurį. Manau, aš savo praktiškai radau.

Šiuo metu esu įsitikinusi – vaisiai, daržovės ir žalumynai geriausias maistas organizmui ir geriausiai šalina iš jo šlakus. Apie riebalus (avokadus, riešutus, sėklas) ir kakavą dar neturiu tvirtos nuomonės, bet manau, kad nedideliais kiekiais jie šalutinio poveikio nesukelia. Netgi manau, kad riebalai apsaugojo mano odą nuo išsausėjimo.

Per dieną suvartotų riebalų – nulis.

Žalias kokteilis

Didelė sauja špinatų
200 g braškių
Du bananai
500 ml obuolių sulčių

Visus ingredientus išplakite. Kokteilis saldus. Man šis žaliasis kokteilis pats skaniausias.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją