Osteopatija

Vakaruose labai išpopuliarėjo osteopatija. Rytuose šią metodiką vadina chiropraktika. Vis dėlto, skirtingai nei chiropraktikams, osteopatams reikia turėti diplomą, liudijantį jų medicininį išsilavinimą. Po jo jie ima mokytis šio diagnostikos ir gydymo rankomis meno.

Gavę tradicinį medicininį išsilavinimą, osteopatai paprastai nenurašo tradicinės medicinos ir noriai naudojasi jos pasiekimais, skiria pacientams tyrimus, išrašo vaistų nuo nugaros skausmų papildomai prie savo osteopatinio gydymo. Šis metodas oficialiai pripažintas daugelyje šalių.

Gydymo būdai

Pirštų prisilietimais osteopatas atpažįsta problemines sritis ir kelių seansų metu padeda žmogui pasveikti. Amerikiečių gydytojas osteopatas Erikas Perlas mano, kad svarbiausia užduotis – nustatyti net mažiausius pokyčius, vykstančius organizmo sistemose, pavyzdžiui, vidinius raumenų ir raiščių įsitempimus.

Šiuolaikiniai manualiniai terapeutai išmoko kovoti netgi su tokia rimta problema, kaip tarpslankstelinių diskų išvarža. Dabar moterys, kenčiančios nuo šios ligos, gali išvengti chirurginės intervencijos ir grįžti į visavertį gyvenimą.

Akupresūra

Tai gydymo ir savigydos būdas, kuris nereikalauja specialaus medicininio išsilavinimo. Jo paslaptis – tam tikrų kūno taškų spaudimas, tik vietoje adatų, kuriomis naudojamasi akupunktūroje, gydoma rankomis.

Akupresūra lengvai malšina migrenos priepuolius, su kuriais daug metų be rezultatų kovoja tradicinė medicina, atkuria skrandžio, kepenų darbą. Šis metodas tinka ir radikulitui gydyti be papildomų procedūrų ir vaistų.

Visai nebūtina žinoti visus taškus, kuriuos reikia masažuoti. Pakanka bendro įsivaizdavimo apie jų vietas.

Gydymo būdai

Norėdami numalšinti skausmą apatinėje nugaros dalyje, didžiuoju rankos pirštu 60 sekundžių spauskite taškus, kurie išsidėstę abiejose stuburo pusėse virš dubens kaulų. Po to juos pamasažuokite.

Akupunktūra

Šis nugaros gydymo metodas gerokai veiksmingesnis nei bet kokios tradicinės priemonės ir procedūros. Jo efektyvumas įrodytas daugybe tyrimų, atliktų mokslininkų iš viso pasaulio, ir pripažintas pasaulinės sveikatos apsaugos organizacijos.

Organizmo gydymas ir stiprinimas akupunktūra – tai organų ir organizmo sistemų veikimas specialiomis adatomis akupunktūriniuose taškuose. Šie taškai išsidėstę tam tikruose raumenyse, per kuriuos praeina organizmo energetiniai kanalai.

Gydymo būdai

Norint taikyti šį metodą, reikia kreiptis į profesionalą. Patyręs specialistas gali sumažinti arba visai nuslopinti nugaros skausmą per 1-4 seansus.

Visi šie išvardintieji nugaros gydymo metodai naudingi ir efektyvūs. Tačiau kur kas paprasčiau juos rinktis siekiant tik sustiprinti organizmą, o ne išsivaduot iš ligų. Tam reikia saugoti savo sveikatą. Kaip? Gyventi sveikai: palaikyti gerą stuburo būklę, vengiant pernelyg didelių fizinių krūvių, judėti, sportuoti, atsisakyti žalingų įpročių ir taisyklingai maitintis. Ir nugaros neskaudės!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją