K. Hadgu tikino, kad nebesijaučia saugus

„Aš jaučiuosi nesaugiai, į mane gali būti bet kada pasikėsinta. Argi gali tokie dalykai vykti valstybėje, priklausančioje Europos Sąjungai?“ - susijaudinęs aiškino afrikietis, jau pramokęs kalbėti lietuviškai. Jo teigimu, buvę verslo partneriai jam skolingi 100 tūkst. litų, tačiau esą pamanę, kad jis, kaip afrikietis, neliks Lietuvoje ilgai ir neturės galimybės bylinėtis, pagaliau nieko neišmanąs apie Lietuvos verslą bei įstatymus, todėl nusprendę juo pasinaudoti. Vaikinas tikino, kad paskambinęs asmuo grasino jį „nuimti“. Cirko akrobatas tai suprato kaip galimą grasinimą nužudyti.

Kaip DELFI aiškino advokatų kontoros, kuri atstovauja K. Hagdu, advokatas Mažvydas Misiūnas, su įmone „Reklamos verslo grupė“, kuri pernai didžiuosiuose Lietuvos miestuose organizavo Kinijos imperatoriško cirko pasirodymus, vaikinas pasirašė sutartį, pagal kurią įmonė jam turėjo sumokėti už paslaugas tam tikrą procentą nuo renginių uždirbto pelno.

„Renginiai buvo labai pelningi, Kiros savo asmeniu labai daug prisidėjo prie jų reklamos, bilietų platinimo, kadangi pats važinėjo po mokyklas, asmeniškai kvietė į cirką, o vaikai Kiros pasirodymus mėgsta. Kadangi įmonė reklamavo, kad cirke pasirodys ir jis, galima spėti, kad nemažai žmonių mielai pirko bilietus, norėdami pamatyti Kiros numerį. Tačiau vėliau įmonė pakeitė programą, į kurią jo pasirodymas nebuvo įtrauktas ar įtrauktas labai minimaliai. Kiro siuntė kelias pretenzijas, tačiau nesulaukė jokio atsakymo. Jie vengia bendrauti, todėl jis ketina kreiptis į teismą su ieškinio pareiškimu“, - pasakojo advokatas.

Anot jo, pagal sutartį pinigai jam turėjo būti išmokėti seniai, o atlygis priklausė ne nuo jo pasirodymo skaičiaus, o darbo reklamuojant renginius bei pelno.

Paklaustas apie paskutinį incidentą, M. Misiūnas teigė apie tai girdėjęs tik iš pačio K. Hadgu skambučio, todėl nenorįs jo komentuoti. „Kiro skambino man vakar persigandęs ir aiškino, kad turėjo susitikimą, kurio metu jį neva šantažavo. Esą jei jis pradės teisminį procesą, bus paviešinta jį kompromituojanti informacija. Vėliau paskambinęs jis teigė, kad jam skambino ir grasino vos ne smurtu. Ar iš tiesų jam grasino ir kuo, kol kas komentuoti negaliu. Manau, šį klausimą išsiaiškins policija“, - sakė pašnekovas.

Anot paties K. Hadgu, esą jį norima apšmeižti, kad jis platina narkotikus. Bet koks šešėlis, mestas ant cirko akrobato, šiuo metu jam yra ypatingai nepalankus, kadangi gyventi Lietuvoje jis turi tik laikiną leidimą. Netrukus vaikinui teks kreiptis su prašymu jį pratęsti.

Kaip DELFI sakė Vilniaus apskrities 1-ojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Kęstutis Skvernelis, policija cirko akrobato pareiškimą gavo. Jame cirko akrobato pozicija sušvelninta - grasinimai dėl pasikėsinimo į gyvybę neminimi. Plačiau komentuoti pareiškimo turinio pareigūnas teigė negalintis.

Verslo partneriai sutarties nevykdymu kaltina patį akrobatą

Tuo tarpu „Reklamos verslo grupės“ projektų vadovas Dmitrijus DELFI pasakojo savą šios istorijos versiją.

„Kai jis išgirdo, kad ketiname atsivežti cirką, Kiros pas mus atėjo ir pasiprašė dalyvauti programoje. Pirmas renginių ciklo pasirodymas vyko Klaipėdoje. Kiro nei į repeticiją, nei į pasirodymą neatvyko. O juk reikėjo muziką parinkti pasirodymui, suderinti su cirko direktoriumi, parodyti jam, kaip viskas atrodys, ar tai nesugadins cirko programos. Mes tikrai neturėjome nieko prieš, kad jis dalyvautų – renginys dėl to būtų tik įdomesnis, tačiau jis pats viską sugadino, nevykdydamas sutarties sąlygų. Vėliau buvo pasirodymas Kaune – vėl buvo rasta kažkokia priežastis, kuri sutrukdė jam atvykti.

Vilniuje jis atėjo jau į patį renginį ir pareiškė, kad yra pasiruošęs, gali pasirodyti, tačiau mes atsakėme, kad jis pavėlavo. Juk jis nebuvo repeticijose, jo pasirodymas nebuvo suderintas su direktoriumi. Artistai ir cirko vadovas prieš didelį susirinkusių žmonių būrį jaudinosi, papildomiems rūpesčiams neturėjome nei laiko, nei noro. Vėliau Kiros atėjo pas mus su sutartimi. Mes pripažinome, kad jis padėjo mums platinti bilietus, todėl sutikome už tai išmokėti tam tikrą pinigų sumą. Tačiau jis pareiškė, kad tų pinigų jis nenori, o jam reikia 100 tūkst. litų. Ši suma buvo sugalvota jo paties“, - tikino pramogų verslo atstovas.

Jis paneigė bet kokias K. Hadgu pretenzijas dėl 100 tūkst. litų bei teigė nesuprantąs, kodėl atlikėjas dabar visokiomis istorijomis keliąs triukšmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją