Primename, kad skaitytoja Olesia (Latvijos gyventoja) nusprendė išbandyti, ką reiškia žaliavalgystė. 30 dienų ji kasdien rašys dienoraštį apie žaliavalgystės poveikį savijautai ir mąstymui.

Pusryčiai

Dvi kriaušės, keturi apelsinai ir trys bananai.

Ryte jaučiausi apsnūdusi, apatiška, bet po sporto salės prasiblaškiau.

Pietūs

Pietums protingai pasidariau salotų iš kopūstų, morkų ir ridikų, užpilą pagaminau iš citrinos sulčių ir medaus. Salotas pasigaminau iš vakaro, per naktį iš daržovių išsiskyrė sultys, buvo labai skanu. Po salotų išnyko šleikštulys iš burnos, tad jau po valandos su malonumu sušveičiau porą bananų.

Kopūstai su morkomis – puikiausia priemonė išvalyti šlakams. Labai patariu, jei valote organizmą. Dietologas, natūropatas Polis Bregas laikė jas tinkamiausiu valgiu po badavimo.

Gera, stabili diena, be svyravimų. Daug energijos, puiki dėmesio koncentracija.

Manau, sprendimą visam laikui pereiti prie žaliavalgystės atidėsiu labai ilgam. Reikia daug kramtyti. Pavyzdžiui, jei pusryčiams suvalgau kelis vaisius, po valandos vėl noriu valgyti. Daug vaisių vienu metu nesuvalgysi, tad taip ir nutinka, kad visą dieną kramtau.

Vakarienė

Žalias kokteilis – obuolių sultys, špinatai, du bananai, trys datulės. Buvo taip skanu, kad per greit išgėriau, dabar atrodo – sprogsiu. Po to suvalgiau keturias datules. Esu soti, patenkinta. Kol kas nieko nesinori, išskyrus taurės vyno su gabalėliu sūrio.

Pastarosiomis dienomis pastebėjau, kad beveik nebesijaučia energijos svyravimų. Šiuo metu galiu palyginti energiją su saulės spinduliu, anksčiau staigūs energijos pliūpsniai greičiau vargindavo.

Man atrodo, įtakos turėjo keturios dienos be piktnaudžiavimo riebalais (riešutų desertais). Kuo mažiau jų valgai, tuo mažiau norisi, o su tuščiu skrandžiu geriau išsimiegu.

Jau prieš kelias dienas nustojau skaičiuoti kalorijas, nors ir žinau, kad per mažai suvalgau. Tai nebeturi reikšmės, nes puikiai jaučiuosi, nejaučiu silpnumo. Manau, radau savo aukso vidurį žaliavalgystėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)