Kolekcijoje atsispindėjo du mėgstamiausi M. Prados laikmečiai - 3-asis ir 7-asis dešimtmečiai: vyravo ties klubais nuleista liemens linija, ekspresionisto M. Rothko tapybą primenantys spalvų deriniai ir išradinga optinė apgaulė - ilgaauliai batai, iš tolo atrodantys kaip su raštuotomis blauzdinėmis avimi vasariniai bateliai.

Daugelis siluetų buvo siauri ir tiesūs, nesiekiantys kelių, kontrastuojantys su itin plačiomis rankovėmis, gigantiškomis apykaklėmis bei atlapais. Pažemintus liemenis juosė diržai su kontrastingų spalvų sagtimis.

Kolekcijoje buvo itin daug paltų, tarp jų alyvuogių žalumo paltas iš gyvatės odos ir violetiniais, bei raudonais langeliais margintas paltukas. Šiuos viršutinius drabužius puošė baltos detalės, didelės sidabrinės sagos, dažyto natūralaus bei dirbtinio kailio apykaklės. Kontrastingomis spalvomis margintiems šachmatu langeliams harmonijos suteikė juodos spalvos detalės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją