Numeris su užrašu "ERGO 01" žymės bendrovės valdybos pirmininko Guentherio Partho automobilį.

"Pirmadienį pradėjome teikti šią paslaugą ir per tris dienas sulaukėme trijų paraiškų. "Drauda" pirmoji Lietuvoje gaus vardinį valstybinį numerį",- teigia VĮ "Regitra" vyr. specialistas Liucijus Suslavičius.

Vardinio numerio ženklo rezervavimo ir gamybos kaina - 4 tūkst. Lt. Tokiame ženkle turi būti 6 simbolių, raidžių ir/arba skaičių, derinys.

"Kainos nemažinsime, nes šie numeriai yra prabangos, o ne būtinas dalykas",- sako Liucijus Suslavičius. Estijoje ir Latvijoje vardiniai transporto priemonių numeriai kainuoja taip pat apie 4 tūkst. litų. Pernai Estijoje buvo išduota 18 tokių numerių.

Įsigijusiems vardinį numerį taikomos įvairios lengvatos: pavyzdžiui, galima persikelti numerį ant kitos transporto priemonės ar laikinai jo nenaudoti.

Vardiniai numeriai bus išduodami tik Vilniuje esančioje "Regitros" direkcijoje. Užrašui negali būti vartojami nepadorūs, žargoniniai žodžiai, keiksmažodžiai, taip pat sąvokos, įžeidžiančios kitų rasių ar tikėjimo atstovus.

Vardiniai numerio ženklai kol kas išduodami tik automobiliams. Ištyrus tokių numerių paklausą, jie gali būti pradėti išduoti ir motociklams ar priekaboms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją