Liepą negauta 71 mln. litų. Prognozuota, kad liepą įplaukos sudarys 542,6 mln. litų, ketvirtadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Galutiniai 7 mėnesių valstybės biudžeto surinkimo duomenys gerokai pasikeis, kai į Kelių fondą bus pervesta apie 25 mln. litų ir į liepos pajamas bus įtraukti Mokesčių inspekcijos sąskaitose buvę mokestinių pajamų likučiai.

Tikimasi, kad iki septynių mėnesių plano trūks vienos dienos pajamų - apie 25 mln. litų. Finansų ministerijos duomenimis, liepos mėnesį pirmą kartą per šiuos metus visos mokestinės pajamos, išskyrus pridėtinės vertės mokestį (PVM), buvo renkamos beveik taip, kaip ir buvo planuota.

PVM sunkiai renkamas nuo pat metų pradžios. L iepos mėnesį šio mokesčio ir toliau surenkama tik kiek daugiau nei 90 proc. Kitų mokestinių pajamų, ypač fizinių asmenų pajamų mokesčio, vykdymas gerėja.

Metų pradžioje biudžetas buvo viršijamas iš esmės dėl neplanuotai dvigubai didesnio Lietuvos banko likutinio pelno ir kitų nemokestinių pajamų. Patikslinus šių metų biudžetą, kai jo pajamos ir išlaidos buvo padidintos 80,3 mln. litų, planą įvykdyti bus dar sudėtingiau.

Tikslinant valstybės biudžetą, buvo siūlyta pajamas ir išlaidas didinti ne 80,3 mln. litų, o 63 mln. litų. Planuota 17 mln. litų skirti negautoms PVM pajamoms dengti. Bet Seime tam nebuvo pritarta. Negautoms mokestinėms pajamoms kompensuoti planuotos skirti lėšos bus panaudotos žemės ūkio problemoms spręsti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją