Atvirame laiške „Grammy“ organizuotojams, Steve‘as Stoute‘as išsakė nepasitenkinimą, kad komisijos nariai ir 12 tūkst. balsuotojų ignoravo Eminemą ir Justiną Bieberį šių metų ceremonijoje, o praėjusių kelerių metų ceremonijose – Eminemą ir Kanye Westą.

„Per 20 metų darbo muzikos prodiuseriu ir dalyvavimo muzikos versle, be to, kaip bendrovės, besispecializuojančios kultūros renginių reklamoje, savininkas, galiu pareikšti, kad „Grammy“ prarado ryšį su šiuolaikine populiariąja kultūra“, – rašo S. Stoute‘as, kuris šiuo metu vadovauja rinkodaros kompanijai „Translation“.

„Deja, ši muzikinių apdovanojimų ceremonija tapo veidmainiška ir prieštaringa, todėl kyla klausimas, ar šiuolaikiniam atlikėjui verta joje dalyvauti.“

Pagrindinis šių metų pretendentas į apdovanojimus, Eminemas nelaimėjo daugumoje kategorijų, kuriose buvo nominuotas. Dviejose kategorijose nominuotas J. Bieberis grįžo namo nusivylęs, tuščiomis rankomis. Ir K. Westui, ir Eminemui jau ne pirmus metus neįteikiamas metų albumo apdovanojimas.

„Negalima ignoruoti didžiulės Eminemo ir Kanye Westo įtakos popkultūrai ir to, kaip jų muzika formuoja, veikia ir apibrėžia visos kartos balsą“, - rašo S. Stoute‘as.

Apie J. Bieberį jis rašo: „Kodėl Justinas Bieberis, įkūnijantis šiuolaikinio dainininko sąvoką, nebuvo apdovanotas kaip geriausias naujas atlikėjas?“ (šį apdovanojimą gavo dainininkė ir kontrabosininkė Esperanza Spalding).

S. Stoute‘as rašo pastebėjęs ryšį tarp atlikėjų ir nugalėtojų, kaip pavyzdį pateikdamas grupei „Arcade Fire“ įteiktą metų albumo apdovanojimą po to, kai ji baigė savo pasirodymą „Grammy“ scenoje.

„Galbūt „Grammy“ organizuotojai tyčia nominuoja garsius ir populiarius atlikėjus, kad pritrauktų kuo daugiau žiūrovų, nors jau iš anksto žino nugalėtojus, ir pagal tai rengia programą?“

„Recording Academy“ kol kas nepateikė komentarų. Nepaisant netikėtumų, o gal kaip tik dėl jų, praėjusią savaitę rodyto renginio žiūrimumas buvo didžiausias per pastarąjį dešimtmetį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją