"Mes su jais kalbėjome, bet jie žmonės įdomūs, nelabai nori suprasti. Gedulas yra skelbiamas Vyriausybės, tai pagarba mirusiam, pagarba Vyriausybei. Mes atšaukiame visus leidimus, ne tik Profesinių sąjungų konfederacijai, bet ir visiems kitiems, kurie vyksta viešose vietose. Jeigu jie kažką darys, tai jie darys neteisėtai", - Eltai sakė Vilniaus miesto savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktorius Gerardas Aidigintas Jurkonis.

Pasak savivaldybės atstovo, apie leidimo anuliavimą Profesinių sąjungų konfederacija yra informuota, o anuliavimas viešiesiems renginiams įsigalios nuo penktadienio.

"Policijos pajėgos, kurios buvo sutelktos viešajai tvarkai palaikyti, - jų paprasčiausiai nebus. Jeigu jie darys nesankcionuotą mitingą, tai jie turės visą teisinę atsakomybę", - patikino G. A. Jurkonis.

Tuo tarpu Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Arūnas Černiauskas pabrėžė, jog savivaldybė su konfederacijos pasiūlytu variantu - nukelti mitingo laiką - nesutiko.

"O ką daryti, kai viskas yra parengta, o mes pasiūlėme kompromisinį variantą savivaldybei, o jie priima tokį, koks jiems tinkamas variantas. Mes net dėdami visas pastangas, ar sugebėsime sustabdyti tą žmonių srautą, važiavimą iš visos Respublikos. Tai vėl eilinis pasityčiojimas iš mūsų", - pažymėjo A. Černiauskas.

Premjeras palieka vertinti profsąjungoms

Premjeras Andrius Kubilius pačioms profsąjungoms palieka įvertinti ketinimus mitinguoti šeštadienį, kai bus laidojamas poetas, dramaturgas, vertėjas, visuomenės veikėjas Justinas Marcinkevičius.

Dėl J.Marcinkevičiaus mirties nuo penktadienio ryto iki šeštadienio vakaro šalyje paskelbtas gedulas. Laidotuvės numatytos 14 val.

"Jos (profsąjungos - BNS) pačios turi apsispręsti, čia tikrai ne mūsų reikalas", - ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

"Nežinau, ar jos tinkamai elgiasi, jos pačios tai gali įvertinti", - pridūrė jis.

Profesinių sąjungų rengiamame mitinge prie Vyriausybės šeštadienį leista dalyvauti kiek daugiau nei 2 tūkst. žmonių.

Mitinge Vyriausybės bus reikalaujama padidinti minimalų atlyginimą kartu su neapmokestinamųjų pajamų dydžiu, atstatyti sumažintas pensijas nuo 2011 metų liepos, įvesti progresinius mokesčius, sumažinti komunalinių paslaugų kainas.