„Captur“ dizaino akcentai perimti iš pernai Paryžiuje debiutavusio koncepcinio „DeZir“ kupė. Kaip ir „DeZir“, automobilio priekio centre yra didelis „Renault“ logotipas, įtaisytas ant tamsaus paviršiaus. Šviesios diodai, išdėstyti bangos forma, pakeičia posūkio signalus.

„Captur“ yra smagus ir sportiškas visureigis, idealus jaunai porai, svajojančiai pažinti pasaulį. Šis modelis perėmė „DeZir“ dizaino akcentus, ir nors jis bus technologiškai pranašesnis ir funkcionalesnis, jis vis tiek išliks jausmingas“, – sakė „Renault“ dizaino direktorius Laurensas Van den Ackeris.

Naujojo visureigio ilgis siekia 4,23 m, plotis – 1,95 m, aukštis – 1,58 m, važiuoklės bazė – 2,62 m, o automobilio prošvaisa bus 26,1 cm.

Gamintojų teigimu, „Captur“ yra praktiška bei įvairiapusė transporto priemonė. Ji gali transformuotis iš kupė į automobilį su nuimamu stogu, iš miesto automobilio – į visureigį. Jis turi į viršų pakeliamas dureles ir didelius 22 colių ratlankius. Automobilio kėbulas – ryškaus oranžinio atspalvio. Skirtingais oranžinės atspalviais nudažytos įvairios automobilio interjero ir eksterjero detalės.

Oranžinė tema išlaikyta ir automobilio salone. Sportiškumo suteikia aliuminio pedalai, anglies pluošto priekinės sėdynės bei pilka oda aptrauktas vairaratis.

„Renault“ nurodo, kad „Captur“ koncepcijoje bus įmontuotas dyzelinis 1.6 l, 160 AG variklis su dviguba turbina. Maksimalus 380 Nm sukimo momentas pasiekiamas esant 1750 aps./min. Gamintojų teigimu, automobilio CO2 emisija bus tik 99 g/km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją