„Kia Rio“ debiutavo 2005 m. ir nuo tada korėjiečiams pavyko parduoti 860 tūkst. šio modelio vienetų. Pernai tai buvo trečias pagal populiarumą „Kia“ modelis, kurio pardavimai siekė 219 tūkst. vnt.

Gamintojų teigimu, naujos kartos „Rio“ sukurtas taip, kad turėtų įtikti pirkėjams visame pasaulyje. Automobilis bus 55 mm ilgesnis, 15 mm žemesnis ir 25 mm platesnis. Naujasis modelis turės 70 mm ilgesnę važiuoklės bazę, kurios ilgis sieks 2570 mm. Dėl to automobilis bus erdvesnis ir turės daugiau vietos bagažo skyriuje. „Kia“ nurodo, kad hečbeko versijos bagažinė bus 292 l, o sedano – 390 l talpos.

„Kia Rio“ variklių gamoje bus šeši jėgos agregatai – nuo 1,1 l, 70 AG iki 1.6 l, 140 AG varianto. Nuo 2012 m. europiečiams bus siūloma ir versija su 1.2 l turbininiu varikliu.

Ženevos automobilių parodoje „Kia“ pristatys ir naująjį „Picanto“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)