Sėkmės atveju, kuriuo beveik neabejojama, "Kelmės pieninės" šviežių produktų pardavimo apimtys Lietuvoje išaugtų du kartus.

"Derybos Vilniuje eina į pabaigą. Perdavus bendrovės pieno produktų platinimą galingam partneriui, išaugtų ne tik pardavimų apimtys, bet planuojama uždirbti ir du kartus daugiau pelno",- sakė "Kelmės pieninės" generalinio direktoriaus pavaduotojas Giedrius Barysas.

Jo teigimu, pieninė šiuo metu dirba labai sėkmingai, superka ir perdirba daugiau pieno, tačiau iki šiol nebuvo reikiamai sutvarkyti produktų pardavimo reikalai.

Ateityje pieninę ketina įsigyti Norvegijos finansų fondas "Moller Invest", kuris su "Vinvesta" jau investavo į Širvintų pieninę "Sūrmenos pienas" ir valdo 65 proc. šios pieninės akcijų. Pasak G. Baryso, sandoris su norvegais bus sudarytas - dėl jo buvo susitarta, pradėjus supirkti "Kelmės pieninės" akcijas. "Vinvesta", oficialiai valdžiusi 76,99 proc. "Kelmės pieninės" akcijų, jų dalies neteko liepos viduryje. Jai liko 24,90 proc. paketas, o 49 proc. akcijų įsigijo Mindaugas Pėstininkas, tačiau šis akcininkas yra susijęs su "Vinvesta".

"Kelmės pieninė" per pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 404 tūkst. litų ikimokestinio pelno - beveik tiek pat, kiek pernai sausio-birželio mėnesiais. Per juos 2000 metais buvo gauta 418 tūkst. litų grynojo pelno. Vien antrąjį šių metų ketvirtį pieninės pelnas siekė 600 tūkst. litų. Bendrovė per pusmetį pardavė produktų už 10,87 mln. litų, arba 10,9 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai (9,80 mln. litų).

Pieninę šiuo metu valdo 12 asmenų stebėtojų taryba, kurios ateityje bus atsisakyta ir vadovavimas perleistas valdybai. Be šviežių pieno produktų, pieninė dar gamina fermentinį sūrį, kazeiną. Pernai bendrovė pardavė produkcijos už 23 mln. litų ir uždirbo daugiau nei 550 tūkst. litų grynojo pelno.

Pagal akcininkų susirinkimo sprendimą bendrovė liepos 23 dieną įsigijo 30,58 proc. Kauno nestandartinių metalo gaminių ir sagų bendrovės "Apvija" akcijų. Šią bendrovę dar valdo du fiziniai asmenys. Paketas iš esmės įsigytas "Vinvestos" iniciatyva.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją