Abiturientams suteikiama galimybė susipažinti su visų Lietuvos universitetų, didžiausių kolegijų, profesinio mokymo mokyklų bei daugelio užsienio šalių mokymo įstaigų programomis ir pasiūlymais, išsiaiškinti stojimo sąlygas.

Dirbantys žmonės parodoje sulauks informacijos ir pasiūlymų tęsti nebaigtas studijas, mokytis nuotoliniu būdu, studijuoti kalbas, kelti profesinę kvalifikaciją.

Devintojoje tradicinėje tarptautinėje žinių parodoje "Mokymasis. Studijos. Karjera" numatomi 65 renginiai, tarp jų - įvairūs seminarai, diskusijos, paskaitos, konsultacijos, konferencijos.

Britų taryba rengia klausimų-atsakymų sesiją apie patirtį studijuojant Jungtinėje Karalystėje. Tarp renginių - ir seminaras-detektyvas "Tapatybės vagystės" apie savo duomenų, garbės ir orumo apsaugojimą internete, pokalbis-intriga "Rinkis kelią, ne takelį" apie kelius į laimę, sėkmės mokymo seminaras "Kuo būti. Kokią specialybę pasirinkti".

Mugėje dalyvaus 110 mokymo įstaigų iš 15 pasaulio šalių - Lietuvos, Latvijos, Estijos, Airijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Šveicarijos, Vokietijos.

Lietuvos atstovų tarp jų bus 76: tai 18 universitetų, 21 kolegija, 14 profesinių mokymo centrų ir amatų mokyklų, 7 kalbų kursus rengiančios ir tarptautiniams egzaminams ruošiančios organizacijos, 16 neformalaus ugdymo, tarptautinių programų, studijų finansavimo organizacijų.

Šiemet kūrybiškai, netradiciškai bus pristatomos įvairios profesijos, meno studijos. "Amatų mieste" bus galima susipažinti su 18 specializuotų profesijų transporto, tarptautinių pervežimų, automobilių diagnostikos, remonto, viešbučių, restoranų paslaugų, ekologinio ūkio, alternatyviosios energetikos, sveikatinimo paslaugų srityse, taip pat su santechniko, suvirintojo, floristo, statybininko, fotografo, kirpėjo, kosmetologo, visažisto, masažuotojo specialybėmis.

Vyks madų, šukuosenų ir makiažo šou, mechatronikos, kuri jungia mechaniką, elektrotechniką, elektroniką ir informatiką, varžybos.