Eduardas Medina Mora pasipiktinęs parašė į BBC redakciją ir išreiškė pasipiktinimą laidos vedėjų Richardo Hammondo, Jeremy’o Clarksono ir Jameso May komentarais.

Pasakodamas apie meksikietiškus sportinius automobilius R. Hammondas pareiškė, kad jie atspindi tautos charakterį, todėl „meksikietiški automobiliai visada bus tingūs“.

BBC nepateikė komentaro ir pranešė, kad pateiks atsakymą tiesiogiai ambasadoriui.

Sekmadienį transliuotoje laidoje R. Hammondas teigė: „Meksikietiški automobiliai bus tingūs, pretenzingi, per sunkūs.“

Kandžiomis pašaipomis pagarsėję laidos vedėjai paskui pavadino meksikietišką maistą perkeptą lazda. J. Clarksonas pareiškė, kad nesulauks priekaištų, nes Meksikos ambasadorius jau miega.

Tačiau ambasadorius išreiškė nepasitenkinimą ir pareikalavo BBC atsiprašyti.

Ambasadoriaus laiške BBC rašoma, kad laidos vedėjų vulgarios, įžeidžios, pateisinimo neturinčios pastabos skatina priešiškumą Meksikos žmonėms, jų kultūrai ir oficialiems atstovams Jungtinėje Karalystėje. „Įžeidžios, ksenofobiškos ir žeminančios pastabos tik stiprina neigiamus stereotipus kuria prietarus apie Meksiką ir jos žmones“, - rašoma laiške.

Laida jau ne pirmą kartą sukelia pasipiktinimo bangą.

2008 m., kai J. Clarksonas pajuokavo apie prostitutes žudančius sunkvežimių vairuotojus, laida sulaukė šimtų pasipiktinusių žiūrovų skundų.

Praėjusią savaitę „National TV Awards“ apdovanojimuose laidą buvo apdovanota, kaip populiariausia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)