"Savo veiklos pradžioje A. Hitleris turėjo tikrai gerą programą, - trečiadienį laikraštis "Zycie Warszawy" citavo A. Lepperį. - Aš nežinau, kas jam nutiko vėliaup, kas turėjo jam tokią įtaką, kad jis pasidavė į genocido pusę".

Didėjantis A. Lepperio populiarumas nėra išskirtinis reiškinys nuo sunkių reformų ir vyriausybės skandalų pavargusioje Vidurio ir Rytų Europoje, kur pastaruoju metu stebimas populistinių jėgų atsigavimas. Jo nacionalistinės, prieš valstybės aparatą ir privilegijuotuosius sluoksnius nukreiptos pažiūros turi savo atitikmenis Vakarų Europoje, kur rinkimuose sėkmingai pasirodo tokie politikai kaip austras Joergas Haideris (Jorgas Haideris) arba prancūzas Jeanas-Marie Le Penas (Žanas Mari Le Penas). Tas pats J. Haideris kartą irgi stebėjosi "pavydėtinais" A. Hitlerio pasiekimais kuriant naujas darbo vietas.

Paprašytas patvirtinti savo pasisakymą, A. Lepperis pareiškė, kad laikraštis iškraipė jo žodžius - jis tesakęs, kad A. Hitleris panaikino nedarbą. "A. Hitleris buvo didžiausias nusikaltėlis ir žudikas žmonijos istorijoje", - pridūrė "Savigynos" lyderis.

Apklausos rodo, kad maždaug kas trečias lenkas per parlamento rinkimus balsuotų už A. Leperio partiją. Eiliniai rinkimai Lenkijoje turėtų įvykti tik kitąmet, bet gali įvykti ir anksčiau, nes valdančiajai kairiųjų koalicijai niekaip nesiseka sudaryti naujos vyriausybės.

Nepopuliarus premjeras Leszekas Milleris (Lešekas Mileris) atsistatydins gegužės 2 dieną, t.y. kitą dieną po to, kai Lenkija bus priimta į Europos Sąjungą (ES). Jo įpėdinis Marekas Belka dar nėra užsitikrinęs parlamento paramos savo kabinetui.

Kaip kurie lenkų apžvalgininkai įžvelgia panašumų tarp A. Hitlerio taktikos, padėjusios jam ateiti į valdžią, ir A. Lepperio taktikos. Panašiai kaip būsimas nacių fiureris, kuris niekino silpną Veimaro Respubliką, A. Lepperis taip pat negailestingai plieka didžiąsias partijas ir demaskuoja jaunos Lenkijos demokratijos trūkumus. Jis nepritaria narystei ES, yra už didesnį valstybės vaidmenį ekonomikoje ir nori stipraus prezidento, kurios pagal savo galias prilygtų Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui. A. Lepperis taip pat žada įgyvendinti plataus masto viešųjų darbų programą ir taip sumažinti nedarbą, dabar siekiantį apie 20 proc.

1933 metais atėjęs į valdžią, A. Hitleris ėmėsi įgyvendinti milžiniškus infrastruktūros projektus - be kita ko, statyti automagistralių tinklą ir kurti karinę pramonę.