Pasak nevyriausybinės organizacijos “Gelbėkit vaikus/ Save the Children Lithuania” pranešimo, organizacijos iniciatyva, pinigus kovos su smurtu prieš vaikus programoms galima aukoti ir perkant bendrovės „Naujoji rūta“ saldainius bei skambinant 900-ąją „Lietuvos telekomo“ paramos linija (numeriu 8 900 60042).

„Smurtavimas prieš vaikus yra viena iš aktualiausių problemų ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų pasaulio valstybių. Įvairios programos prieš vaikų patiriamą smurtą mūsų šalyje vykdomos jau beveik 10 metų“, - sakė “Gelbėkit vaikus” rinkodaros vadovė Lina Baltrukonienė.

Pasak L. Baltrukonienės, organizacija jau dabar intensyviai siekia įtikinti įstatymų leidėjus tobulinti vaikų nemušimo įstatymą, kitais būdais keisti visuomenės požiūrį į vaikų baudimą.

“Visame pasaulyje paplitęs fizinių bausmių naudojimas, atrodytų, prieštarauja faktui, kad vaikas – tai toks pat žmogus, kaip ir suaugusieji, tai yra turintis prigimtines žmogaus teises. Juk nepuolame mušti kitą suaugusįjį, jei jis pasielgia netinkamai“, – teigė “Gelbėkit vaikus/ Save the Children Lithuania” generalinė sekretorė Loreta Trakinskienė.

Kad patrauktų žmonių dėmesį, stiklinę aukų dėžutę išdekoruoti sutiko du mokyklos „Dailės kalba“ mokiniai - Jonas Vaitiekūnas ir Tomas Milkamanavičius. “Dailės kalba” mokiniai organizacijos „Gelbėkit vaikus“ akcijose dalyvauja nebe pirmą kartą. Praėjusių metų gruodį vaikai piešė piešinius organizacijos kalėdiniams atvirukams.

“Gelbėkit vaikus/ Save the Children Lithuania” yra visuomeninė organizacija besirūpinanti Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimu Lietuvoje. Organizacijos misija – kovoti už vaiko teises, daryti įtaką visuomenės nuomonei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją