Tyrimas, pagrįstas GPS duomenimis, surinktais Beniliukso šalyse, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje 2009 metais, parodė, kad blogiausia visame regione vieta vairuoti – Olandijos Utrechto miestas, kur vairuotojai savo automobiliuose prasėdi 75 valandas per metus.

Antroje vietoje – Mančesteris Jungtinėje Karalystėje (72 valandos), po jo eina Paryžius (70 valandų) ir Olandijos Arnhemo miestas (67 valandos). Amsterdamas dalijasi penkta vieta su Briuseliu. Prasėdėti įkalintam savo transporte daugiau kaip 60 valandų per metus tenka ir Antverpene, Belfaste, Niukasle prie Tyno bei Hagoje.

Šiek tiek geresnė padėtis Londone (54 valandos) ir Berlyne (35 valandos). Daugelis britų ir vokiečių miestų pagal šį rodiklį telpa į 40-60 valandų zoną. Kur kas geresnė padėtis Prancūzijos miestuose (20-30 valandų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją