Naudodami naujausias technologijas tyrėjai mėgins sužinoti Medici gyvenimo būdo ypatumus, įskaitant tai, ką jie valgė ir nuo ko jie mirdavo.

Be to, bus siekiama išsiaiškinti Francesco Medici (Frančesko Medičio) ir jo žmonos, kurie 1587 metais mirė tą pačią dieną, paslaptį. Teigiama, kad jie mirė nuo maliarijos, tačiau iš tikrųjų juos galėjo nunuodyti.

Pasak pranešimų, tyrimų grupė buvo sudaryta iš antropologijos, paleopatologijos, archeologijos, molekulinės biologijos ir medicinos istorijos specialistų.

400 tūkst. eurų (1,36 mln. litų) vertės projektą finansuoja Jungtinių Valstijų Long Ailendo ir Dalato universitetai, o tyrimams vadovaus Italijos Florencijos ir Pizos universitetai.

Pagal "Medici operacijos" planą šios giminės koplyčioje bus įrengta biologijos ir chemijos laboratorija. Rūsys, kur palaidoti Medici, bus atidarytas balandžio 23 dieną.

Medici giminė Florenciją valdė nuo 1434-ųjų iki 1737 metų ir Renesanso klestėjimo laikotarpiu išgarsėjo kaip dosnūs mecenatai.

Italijos laikraštis "La Repubblica" pranešė, jog vienas Medici palikuonis ketina pasipriešinti šiems tyrimams, kuriems pritarė Florencijos miesto taryba ir kitas palikuonis, kunigaikštis Ottaviano de Medici (Otavijanas de Medičis).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją