Odos priežiūra nuo 20 iki 30 metų

Klaidingai manoma, kad, esant tokio amžiaus, odai nereikalinga jokia priežiūra. Visiškai nesvarbu, kad ji yra puikaus tonuso ir be jokių raukšlelių. Žinoma, įvairius kremus, kaukes, drėkinančias priemones galima naudoti kartas nuo karto ir nereguliariai. Tačiau vertėtų prisiminti, kad sistemiškos ir teisingos odos priežiūros, pagrindai padedami būtent šiame amžiuje ir tai padės jums ilgiau išlaikyti jaunystę.

Svarbiausia, kas reikalinga jūsų odai - tai valymas. Juk ir mažiausios dulkės, pasiliekančios ant odos, gali gerokai pabloginti jos būklę. Todėl keletą kartų per dieną būtina odą nuvalyti su specialiomis priemonėmis.

Antra ir ne mažiau svarbi odos priežiūros sąlyga - jos apsauga. Būtinai apsaugokite ją prieš einant į lauką šaltą ar vėjuotą dieną, einant į paplūdimį ar važiuojant į gamtą, ar sportuojant. Visada naudingas yra masažas ir niekada nepakenks veido gimnastika.

Maitinantis kremas šiame amžiuje reikalingas tik tuo atveju, jeigu jūsų oda yra sausa arba po ilgo buvimo vandenyje jaučiamas odos tempimas.

Visiškai nepakenks odą drėkinančios priemonės. Tačiau nevertėtų naudoti labai stiprių kosmetinių priemonių. Ant tokių priemonių įpakavimo dažnai būna perspėjantis užrašas: "naudoti ne jaunesnėms, kaip 27-30 metų". Neignoruokite šių patarimų, nes jūsų oda dar suspės prisisotinti stipriai veikiančiomis priemonėmis, o kol kas vadovaukitės principu - natūrali ir tausojanti priežiūra. Odai drėkinti galima puikiai naudoti kompresus ir paprastus drėkinančius kremus.

Atkreipkite dėmesį į žalingus įpročius, pvz., rūkymą, ir pasistenkite jų atsikratyti, kol nikotinas nesuvytino jūsų odos. Ir, be abejo, - sveikai gyvenkite. Būtent įprotis rūpintis savo sveikata nuo pat jaunystės užtikrins jūsų grožį ilgiems metams.

Jeigu norite išsaugoti savo grožį ir jaunystę, atkreipkite dėmesį ir į šiuos patarimus:

Pastoviai sekite savo mimiką, kad neatsirastų mimikos raukšlių;

Naudokite apsauginius kremus nuo saulės;

Maitinkitės subalansuotai ir sveikai;

Pasistenkite prisiversti daryti kūno, kaklo ir veido gimnastiką - tai labai naudinga.;

Pagal galimybę naudokite masažą - pas specialistą arba namuose;

Nenaudokite kremų su hormonais ir biostimuliatoriais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją