Knygos ir albumo pristatymas ne atsitiktinai vyks Keistuolių teatre. Koncertui parengta speciali šviesos programa gali būti parodyta tik teatre. Pasak Domanto, tai bus „vaizdiškai organizuotas teatrinis koncertas“, o naujovėms atviras Keistuolių teatras mielai sutiko įsileisti šį renginį į savo sceną. Tai, ką išgirs į koncertą susirinkusi publika bus tolokai nuo dainuojamosios poezijos, su kuria linkstama sieti Domantą. Mat eilių jis nedainuoja, o dainų – neskaito.

Koncerte gros šešiese: Domantas Razauskas (gitaros, balsai, eilės), Saulius „Semas“ Petreikis (pučiamieji, garsai, balsai),Audrius Pazniokas (klavišiniai, akordeonas), Donatas Petreikis (solinė gitara, saksofonas), Paulius Rukas (bosinė gitara), Vytis Vainilaitis (perkusija, mušamieji). Animaciją ir vaizdo projekcijas kūrė Virgis Malčius, šviesų muzikos autorius – Darius Malinauskas.

Domanto Razausko grupė – koncertinis reiškinys. Galbūt todėl tik dabar jiems pavyko įrašyti pirmą savo studijinį albumą „Lietaus Kambarys“. Jį, kartu su Domanto eilėraščių knyga, maloniai pasiūlė išleisti leidykla „Baltos Lankos“. Ir albumas, ir knyga – kiek neįprasti. „Norėjome sukurti kuo autentiškiau skambantį dainų albumą, todėl atsisakėme „sterilaus“ įrašų studijos garso.

Dauguma įrašų daryti namų erdvėje, pavyzdžiui akordeono partiją įrašinėjome miegamajame, o vonios kambaryje – įvairius garsus,“ – pasakoja Domantas.

Pasak dainų autoriaus, kai kuriuos pašalinius garselius jie įraše paliko tyčia – taip gražiau ir skambesys artimesnis natūraliam, koncertiniam. Domanto ir draugų grojimo stilių pažįstančios publikos tai neturėtų stebinti – kompanija garsėja savo pomėgiu eksperimentuoti su įvairiausiais garsais ir instrumentais.

Knyga „Takas į tylą“ skaitytoją turėtų pradžiuginti ne tik turiniu, bet ir unikaliu apipavidalinimu, kurį sukūrė „Baltų Lankų“ dizaineris Zigmas Butautis. „Tai pirma ir paskutinė mano eilėraščių knyga,“ – juokauja Domantas. – „Eilėraščiai gimsta taip retai. Viskas, ką sukuriu, dažniausiai virsta dainomis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją