Pasakoje susitinka dvi skirtinguose pasauliuose gyvenančios asmenybės – išoriniu grožiu neapdovanotas nuoširdus romantikas nykštukas ir tuščios sielos gražuolė princesė. Princesės gimtadienio puotoje šokantis nykštukas ją įsimyli ir savo svajonėse padovanoja savo širdį. Deja, realybė pasirodo esanti žiauri ir netikėta geraširdžiam pasakos herojui. Šių istorijos veikėjų susitikimas ir santykių dinamika pasakojime verčia susimąstyti apie tikrąsias vertybes mūsų gyvenime. Kaip mylėti kitą žmogų – akimis ar širdimi? Kas yra tikroji laimė – materialinės ar dvasinės vertybės? Kas yra draugystė – socialinis statusas ar atvira širdis?

„Raganiukės teatras“ yra teatras, sukurtas specialiai vaikams, todėl ši istorija pateikiama vaikams suprantama kalba, vengiama įkyrios didaktikos, jungiant pramogą ir vaikų ugdymą. Spektaklyje skamba graži muzika, žiūrovus užburia pasakiški veikėjų kostiumai.

Nors šis pasakojimas sukurtas prieš šimtą metų, jame keliami esminiai žmonių bendrabūvio klausimai ypatingai aktualūs ir šiuolaikiniam žmogui. Susvetimėjimas, sudaiktinti žmonių tarpusavio santykiai, nepakantumas „kitokiems“ visuomenės nariams – opiausios mūsų visuomenės problemos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją