Šiuo metu lietuvio
akivaizdžiai pirmauja tarp idėjų iš viso pasaulio.  Per kelias pastarąsias dienas ji daugiausia kartų peržiūrėta YOUtube tinklapyje sulaukė daugiausia balsų
puslapyje. Nepanašu, kad nors vienas idėjos autorius iš kitos šalies turėtų šansų pralenkti lietuvį, tačiau balsavimui dar liko kelios dienos...

Lietuvio idėja, atsakanti į organizatorių klausimą - „Kaip Jūs įveiktumėte ekonominę atskirtį?“ - labai paprasta, apie tai jis rašė savo tinklaraštyje:

„Taigi ką pasiūliau pasaulio galingiesiems? Nieko naujo, tiesą sakant. Fokusuotis į tris sritis (...). Ji tinka ir siekiant išeiti iš krizės ir sumažinti socialinę atskirtį, ir kurti gerovės valstybę, ir t.t. Ir konservatoriams, ir socialistams, ir liberalams. Ir Amerikai, ir Lietuvai, ir Somaliui.

Štai, kokia ji paprasta:

1. Susitarti ir paskelbti valstybės tikslą: Lietuva (Amerika, Somalis, kt.) yra šalis, kur žmonės gyvena laimingai;
2. Nustatyti „laimės vienetų“ matavimus valstybės tikslui matuoti:
Švietimas:
- Pridėtinės vertės kūrimo augimas;
- Atlyginimų augimas (investicijų į švietimą grąža);

Sveikata:
- Gyvenimo trukmė;
- Darbingo amžiaus trukmė;

Ekonomika:
- Darbo vietų skaičius;
- Dirbančiųjų sukuriama pridėtinė vertė;

3. Valstybės institucijas subordinuoti (nukreipti) šiems tikslams, t.y. nustatant kiekvienai atitinkamus rodiklius, kurie būtų išmatuojami, viešai skelbiami ir, svarbiausia, artintų prie iškeltų tikslų – „laimės vienetų”.

Plačiau idėja išrutuliota metų senumo vizijoje.

Taigi džiaugiuosi, kad vieno iš mūsiškių idėja jau sulaukė pripažinimo tarptautiniu mastu. Jeigu lietuvių idėjai pavyks nugalėti idėjų konkurse, mes turėsime savo, piliečių, atstovą Davoso forume!