Kompanija skelbia, kad iš viso buvo eksportuoti 33 669 vnt. „Buick Regal“ automobilių, kurie yra giminingi su „Opel Insignia“ modeliu.

„Opel“ automobilių eksportas į JAV buvo pradėtas 2010 m. kovo mėnesį. Kompanijos vadovai tikisi, kad tokia strategija padės atsikratyti priklausomybės nuo Europos rinkos.

Neskaitant JAV rinkos, „Opel“ eksportavo dar 12,3 tūkst. automobilių už Europos ribų.

„Iš viso už Europos ribų 2010 m. eksportavome 46 tūkst. automobilių. Netolimoje ateityje tikimės, kad eksporto apimtys pasieks 100 tūkst. vnt.“, – sakė „Opel“ atstovas.

Artimiausiu metu „Opel“ ketina stiprinti pozicijas didžiausioje pasaulyje automobilių rinkoje Kinijoje, kur bus pradėti pardavinėti nauji šios markės modeliai „Astra Sports Tourer“ ir „Insignia Sports Tourer“. Taip pat čia žadama plėsti atstovybių skaičių. 2010 m. „Opel“ Kinijoje pardavė tik apie 1 tūkst. automobilių.

Nuo 2012 m. „Opel“ pradės eksportą ir į Australiją. Šioje šalyje bus pradėti pardavinėti „Insignia“, „Astra“ ir „Corsa“ modeliai.

Artimiausiais metais „Opel“ taip pat pradės tiekti automobilius į Čilę ir Izraelį, taip pat svarstoma galimybė žengti į Argentinos rinką.

Preliminariais duomenimis, pernai „Opel“ pardavimai Europoje siekė 1,18 mln. automobilių (2009 m. – 1,2 mln.). Pagrindinėmis kompanijos rinkomis buvo Didžioji Britanija (274 tūkst. automobilių), Vokietija (229 tūkst.), Italija (132 tūkst.), Prancūzija (103 tūkst.) ir Ispanija (76 tūkst.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją