Pasak A. van O.T. Andersen, nors, neabejotinai, pati garsiausia Danijos kino figūra – išsišokėlis režisierius Lars von Trieras, Lietuvoje didelio pasisekimo sulaukė ir danų komedijos. Tokie filmai, kaip „Adomo obuoliai“ (Adams Abler), rež. Anders Thomas Jensen, 2005 ar „Jums leidus“ (Til Døden os Skiller), rež. Paprika Steen, 2007 tapo publikos pamėgtais ir žiūrimais filmais.

„Mano manymu, tai akivaizdus įrodymas, jog lietuviai supranta danų humorą, tai yra, juokiasi iš tų pačių dalykų“, - sako renginio svečias.

Tačiau danai juokiasi ir iš religijos; didžiausiame Danijos dienraštyje išspausdintos pranašo Mahometo karikatūros sukėlė nemenką skandalą ir debatus apie žodžio laisvę. Renginio metu taip pat klausime, ar galima juokauti religijos tema ir kur užbrėžti ribą tarp juokingo ir nejuokingo? Ar humorą galima sieti su žodžio laisve?

Allan van O.T. Andersen yra baigęs režisūros ir scenarijaus rašymo studijas, šiuo metu jis dirba kūrybos direktoriumi viešojoje įstaigoje „Ovalu“.

Naujų metų proga organizatoriai renginio dalyviams paruošė šiaurietišką siurprizą.

Prašome atkreipti dėmesį, kad vietų skaičius yra ribotas, vietų rezervacija nevykdoma. Renginys vyks anglų kalba, įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją