- Lietuva apie jus išgirdo šį rugsėjį, kai LNK projekto „2 minutės šlovės“ scenoje pasirodė jūsų mokinys Ilja Aksionovas. Kaip tai pakeitė jūsų gyvenimą?

- Ankstyvoje jaunystėje man taip pat teko gyventi aktyvų koncertinį gyvenimą. Pokyčiams didžiausios įtakos turėjo šeimos sukūrimas ir dukrelės gimimas. Tapau pedagoge ir nuolat skatinau savo mokinius dalyvauti įvairiuose konkursuose. Ilgą laiką tai buvo mano laimė ir šlovė. Dabar dėmesio padaugėjo man asmeniškai, bet vadinamosios žvaigždžių ligos jau persirgtos jaunystėje. Dabar tai didžiulė atsakomybė ir gausybė darbo. O pasikeitė tai, kad keistai sutrumpėjo para.

- Vita, ar galite pažadėti, kad naujame projekte „Supermiestas“ Lietuvai parodysite naujų „perliukų“? O gal tai viskas?

- Vienas perlas niekada nėra toks gražus kaip vėrinys. Aš jums pažadu – jūs pamatysite perlų vėrinį.

- Ar pati tikite, kas Visaginas gali tapti „Lietuvos supermiestu“?

- Visagino prigimtyje jau užkoduota ši nuostata. Juk tai vienintelis Lietuvos miestas, kuriame gyvena jauniausi gyventojai ir gimsta daugiausiai vaikų, kur gyventojų išsilavinimo lygis aukščiausias Lietuvoje, kur gyvena 43 tautybių žmonės ir registruotos devynios religinės konfesijos, kai mieste tik apytiksliai 29 000 gyventojų! Visaginas yra supermiestas jau vien todėl, kad saulė čia pateka net 20 minučių anksčiau nei mūsų varžovų miestuose.

- Vita, papasakokite apie naują projektą „Lietuvos supermiestas“. 

- Tai laida, kurioje kausis iš įvairių miestų ir regionų sudarytos dešimt komandų. Tai bus pramoginė laida, kurioje žinomi žmonės kartu su savo komandos miestelėnais kausis dainos, humoro, intelektualaus išradingumo, neatrasto talento ir sporto rungtyse. Tačiau šalia pramoginio elemento laida skatins ir pilietinius, meilės ir solidarumo užauginusiam miestui jausmus. Juk to dabar labai trūksta: mylėti tai, kas visada buvo ir bus asmens savastimi.


- Klaipėdos komandą projekte palaikys legendinė „Žuvėdra“, Kauno – Merūnas, Džordana, Rytis Cicinas, o kur dar sostinės žvaigždės ir vilniečių gausa. Kokį atsaką ruošia toks nedidelis ir, palyginti, jaunas Visaginas? 

- Visagine tiek daug meno, sporto, techninės kūrybos ir kitose srityse pasiekusių žmonių, kad mūsų komandai netgi buvo sunku apsispręsti, ką parodyti pirmose laidose. Galiausiai susitarėme, kad pirmoje laidoje dalyvaus Lietuvos žiūrovui jau pažįstamas ir labai mylimas Ilja, akrobatai Dmitrijus ir Ana, anekdotą pasakos vienas iš Visagino dainos kūrėjų konkurso nugalėtojų – Maksim Bendelston, o sportininkai dar varžosi, kas susiims sumo rungtyje. Būrys menininkų, kultūrininkų, sporto centro, vaikų kūrybos namų auklėtinių ir galybė Visagino sūnų ir dukrų taip pat ruošiasi ir laukia savo pasirodymo. Deja, dalyvauti negalės visi miestelėnai, tačiau tikimės, kad likę prie televizijos ekranų mus aktyviai palaikys skambučiais ir pridės papildomų dešimt balų. 


- Būkite atvira, ar baisu susikauti su didžiaisiais Lietuvos miestais?

- Gavus kvietimą dalyvauti, iš pradžių ištiko lengvas šokas, tačiau vėliau pradėjome intensyviai ruoštis. Mes neketiname kovoti, mes ateiname parodyti, kad ne didelės teritorijos gimdo ar atranda talentus, o vidinė nuostata veikti, kurti ir pačiam atrasti save.

Norintys palaikyti Vilniaus, Kauno, Visagino, aukštaičių ir žemaičių komandas kviečiami atvykti į “Ūkio banko teatro areną” sausio 11 dieną 17 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją