Kompanijos vadovybė vertina incidentą kaip labai rimtą ir ketina kreiptis į teismą. Prancūzijos pramonės ministras Ericas Bessonas mano, jog šiuo konkrečiu atveju tinkamiausi žodžiai būtų „ekonominis karas“. Jis pareikalavo sustiprinti pramoninių paslapčių apsaugą įmonėse, kurios gauna valstybės palaikymą.

Į užsienį perduota slapta informacija, pasak šaltinių, susijusi su automobilio, kuris bus pradėtas gaminti 2012 metais, akumuliatoriumi ir varikliu. „Renault“ įtaria, kad galutinis slaptos informacijos gavėjas – Kinija.

Vidaus tyrimo komisija, įspėta dar rugpjūčio pabaigoje, visą tą laiką atliko tyrimą. Kai buvo surinkta pakankamai informacijos, techninio centro saugumo agentai įsigavo į įtariamųjų Jeano Michelio Balthazardo, Bertrando Rochette'o ir Matthieu Tenenbaumo kabinetus ir paėmė informacijos laikmenas, o vadovai buvo paprašyti tuojau pat palikti įmonę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją