„Pernai JAV rinkoje pasiekėme rekordinius pardavimus. Per artimiausius keletą metų amerikiečiams pasiūlysime TDI technologiją aukščiausios klasės automobiliuose. Planuojame JAV rinkoje pardavinėti naujos kartos „Audi A6“ ir A8 su TDI varikliais. Taip turėtume itin sustiprinti savo pozicijas šiame segmente“, – sakė „Audi AG“ valdybos narys Peteris Schwarzenbaueris.

Pastaruoju metu dyzeliniai varikliai sparčiai populiarėja JAV rinkoje. Pernai atliktas tyrimas rodo, kad daugiau nei 49 proc. JAV nupirktų „Volkswagen Jetta“ sedanų ir universalų yra dyzeliniai. Tokį pat variklį rinkosi ir apie 30 proc. „Audi Q7“, 18 proc. „Mercedes-Benz“ GL ir 17 proc. BMW X5 pirkėjų.

Pastebima, kad brangiau už dyzelinius automobilius galintys mokėti pirkėjai dažniausiai renkasi Vokietijos gamintojų mašinas.

Kai kurie automobilių pardavėjai prognozuoja, kad 2015 m. JAV rinkoje dyzelinės mašinos sudarys apie 10 proc., nors pernai šis skaičius neperkopė 5 proc. Europoje dyzeliniai automobiliai sudaro apie pusę naujų mašinų pardavimų.

„Audi“ 2010 m. pardavė 1 mln. 92,4 tūkst. automobilių, t.y. daugiausia per visą šios markės istoriją.

Itin sėkmingi praėję metai buvo JAV rinkoje, kur kompanija taip pat pagerino pardavimų rekordą. Amerikiečiai 2010-aisiais nupirko 101 629 automobilių, t.y. 22,9 proc. daugiau nei 2009 m.

Iki 2015 m. „Audi“ tikisi aplenkti BMW ir „Mercedes-Benz“ bei tapti daugiausiai prestižinės klasės automobilių parduodančiu gamintoju pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją