Blyneliams:
110 g tarkuotos fetos,
220 g tarkuoto sūrio (pvz., Čederio),
3 šaukštai šviežių žolelių mišinio (pvz., baziliko, čiobrelių, raudonėlių, petražolių),
50 g miltų ir dar truputis pabarstymui,
2 žiupsneliai kajeno pipirų,
2 dideli kiaušiniai,
2 šaukštai pieno,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų.
Džemui:
400 g pomidorų,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 mažas smulkintas mėlynasis svogūnas,
1 skiltelė spausto česnako,
1 šaukštas balzaminio acto, 1 šaukštelis rudojo cukraus,
druska ir pipirai.
1. Persijokite miltus ir juos sumaišykite su kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Padarykite duobutę centre, į ją įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada įmaišykite pieną. Turite gauti vientisos konsistencijos tešlą. Galiausiai įmaišykite sūrį ir žoleles. Uždenkite dubenį plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.
2. Tuo tarpu paruoškite pomidorų džemą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. (arba 30 sek, jei pomidorai maži). Nusausinkite, nulupkite odeles, o minkštimus pasmulkinkite.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite likusius džemo ingredientus, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies 30-40 min, kol skystis išgaruos ir gausite džemo tirštumo masę.
4. Kabinkite po šaukštą tešlos, suformuokite rutuliukus ir juos paspauskite, kad gautumėte maždaug 5 cm skersmens blynelius. Pabarstykite žiupsneliu miltų.
5. Ant gana didelės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite blynelius (po 45-60 sek. iš abiejų pusių). Jie turi būti rusvi ir traškūs. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su balzaminiu pomidorų padažu bei žaliomis salotomis.
Skanaus!