Blyneliams:

110 g tarkuotos fetos,
220 g tarkuoto sūrio (pvz., Čederio),
3 šaukštai šviežių žolelių mišinio (pvz., baziliko, čiobrelių, raudonėlių, petražolių),
50 g miltų ir dar truputis pabarstymui,
2 žiupsneliai kajeno pipirų,
2 dideli kiaušiniai,
2 šaukštai pieno,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų.

Džemui:

400 g pomidorų,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 mažas smulkintas mėlynasis svogūnas,
1 skiltelė spausto česnako,
1 šaukštas balzaminio acto, 1 šaukštelis rudojo cukraus,
druska ir pipirai.

1. Persijokite miltus ir juos sumaišykite su kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Padarykite duobutę centre, į ją įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada įmaišykite pieną. Turite gauti vientisos konsistencijos tešlą. Galiausiai įmaišykite sūrį ir žoleles. Uždenkite dubenį plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.

2. Tuo tarpu paruoškite pomidorų džemą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. (arba 30 sek, jei pomidorai maži). Nusausinkite, nulupkite odeles, o minkštimus pasmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite likusius džemo ingredientus, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies 30-40 min, kol skystis išgaruos ir gausite džemo tirštumo masę.

4. Kabinkite po šaukštą tešlos, suformuokite rutuliukus ir juos paspauskite, kad gautumėte maždaug 5 cm skersmens blynelius. Pabarstykite žiupsneliu miltų.

5. Ant gana didelės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite blynelius (po 45-60 sek. iš abiejų pusių). Jie turi būti rusvi ir traškūs. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su balzaminiu pomidorų padažu bei žaliomis salotomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją