Laikraštis nepraleido eilinės progos pareikšti nepasitenkinimo Europos Užsienio reikalų ministre C.Ashton, kuri taip pat yra Komisijos pirmininko pavaduotoja ir vienintelė Didžiosios Britanijos vykdomosios valdžios atstovė Europos Sąjungoje, paskelbdamas, kad trečiadienį ji ir vėl praleido vieną susitikimą Briuselyje, nes iškeliavo į Artimuosius Rytus.

Anot laikraščio, pareigūnai ir diplomatai abejoja baronienės atsidavimu darbui, už kurį jai mokamas 230 tūkst. svarų sterlingų atlyginimas per metus, ypač dėl to, kad visus savaitgalius ji stengiasi likti Londone su savo šeima.

C.Ashton nedalyvavimą daugumoje posėdžių pateisina Lisabonos sutartis, kuria jai leista vykdyti tiek ES vyriausiosios įgaliotinės užsienio reikalams, tiek Didžiosios Britanijos Europos komisarės pareigas.

„Ji negali būti keliose vietose vienu metu“, - vadovę teisino jos atstovas spaudai.

Artimas baronienei šaltinis teigė, neva ji prašė Komisijos leidimo stebėti posėdžius su vaizdo konferencijų sistemos pagalba, tačiau prašymas buvo atmestas nes, anot komisijos, jos pavyzdžiu pasektų kiti komisarai ir taip pablogintų bendrą lankomumą.