Paaiškėjo, kad žiema - pats geriausias laikas grupės „Take That“ sugrįžimui. Koncertinio turo datos buvo paskelbtos tuomet, kai už lango smarkiai atšalo, todėl spaudos konferencijose ir fotosesijose vaikinai turėjo puikią progą pademonstruoti stilingus paltus, šalikus, kepures ir žieminius batus.

Pamirškite melodingą, himną primenančią dainą “The Flood” ir juokingą R. Williamso “šokį” - žygiavimą vietoje. Genialiausia vadybininkų idėja - naujasis grupės įvaizdis. Tai subrendę vyrai, dėvintys sunkius “Lanvin” paltus su plačiais atlapais ir dviem sagų eilėmis, avintys “All Saints” batus odiniais padais, nebijantys taškuotų bei languotų audinių ir trumpų švarkų.

Tai vyrai, kurie moka derinti “Top Man” ir “Mad Men”. Šie drabužiai skirti vyresniems, išmintingesniems, jau raukšlių turintiems “Take That” nariams, kurie žino, ką reiškia mylėti, netekti, verkti ir kovoti su priklausomybėmis.

Vasara - ne pats palankiausias sezonas vyrams, kuriems daugiau nei 40 metų. Šis metų laikas yra negailestingas, išryškinantis tai, ką norėtųsi paslėpti. Švelnus vėjelis glosto retėjančius plaukus, saulė svilina didėjančią plikę, šešėliai pabrėžia raukšles apie akis... Drabužiai - patogūs, bet nestilingi. 40-metis Jasonas Orange'as tikrai neatrodytų toks susimąstęs ir pažeidžiamas, jei vilkėtų trikotažinius “Superdry” marškinėlius ir šortus iki kelių. O štai žiema - kur kas palankesnė: jai būdingas drabužių sluoksniavimas, maskuotės spalvos, užsisagstymas iki kaklo ir introspekcinė termoizoliacija.

„Take That“ stilistas Luke'as Day, kuris šiuo metu yra bene įtakingiausia figūra vyriškos mados pasaulyje (jis taip pat dirba ir “GQ Style” mados redaktoriumi), tai puikiai supranta.

“Nuo tada, kai pradėjau dirbti su šia grupe, mes visada vengėme saulės šviesos", - juokėsi stilistas.

Anot jo, vyresni vyrukai geriau atrodo žiemą, nes tuomet galima rinktis tamsius tonus, kurie suteikia rimtumo. Solidesnio amžiaus vaikinas visada puikiai atrodys vilkėdamas ilgą paltą ir užsirišęs šaliką, o štai ryškūs drabužiai brandesniems vyrams visiškai netinka.

Ar „Take That“ narius šiomis dienomis visada lydi stilistas? Ne. Anot L. Day, jie patys dažnai improvizuoja, o nenuklysti į mados šalikeles padeda Markas, bene labiausiai domintis naujausiomis mados tendencijomis.

Visgi pasak L. Day, rūpintis “Take That” įvaizdžiu nėra sunku, nes vaikinams "patinka gražiai rengtis". Luke'as perka jiems drabužius, žino, kas kam tinka ir patinka, be to, visi "atlikėjai liekni, gerų figūrų, todėl drabužiai dailiai gula".

R. Williamsas dievina St. James gatvėje įsikūrusius “John Lobb” batsiuvius, kurie avalyne aprūpina ir karališkąją šeima. Garry Barlow tikriausiai yra pats konservatyviausias, o M. Owenui patinka mados namai “Lanvin“, dizaineris Dries Van Noten ir “truputis Gucci bei Margiela“.

Grupės nariai sutinka, kad jie šiek tiek per seni mūvėti itin aptemptus džinsus, tad H. Donaldas mielai renkasi trumpesnes, į apačią siaurėjančias kelnes, arba, priklausomai nuo nuotaikos, dizainerio Johno Vavartos drabužius.

O kur mąslumo suteikiantys šilti šalikai ir skaros?

“Kaip čia pasakius, - apmaudžiai nutęsė L. Day. - Skaras labai pamėgo “One Direction”, todėl mes jomis puošiamės rečiau.”

Kaip susikurti „Take That” narių stilių

* Rinkitės paprastą spalvų paletę: tai juoda, pilka, mėlyna;  tamsius tonus derinkite su tamsiais.
* Jei norite sukurti kontrastą ar pagyvinti aprangą, galite rinktis baltus marškinėlius. Venkite raudonos ir geltonos spalvų.
* Jokių matomų logotipų.
* Daug sluoksnių.
* Puikiai tiks megzti drabužiai iš plonos, figūrą apgulančios merinosų vilnos.
* Vilnonės ausis dengiančios kepurės  taip pat šaunus pasirinkimas.
* Grubūs, suvarstomi, darbininkų avalynę primenantys batai.
* Paprasti berniukiškai kirpimai su sklastymu šone.
* Kelių dienų barzdelė (bet ne tokia, kaip Craigo Davido ir Ali G).
* Švarkai turėtų būti trumpi (ilgi sendina).
* Kelnės gali būti trumpos (žemiau kelių), bet ne per siauros (aptemptas kelnes mūvintys vyresnio amžiaus vyrai atrodo juokingai).
* Jokios odos - odiniais drabužiais vilkintys vyresni nei 40-ies metų vyrai atrodo tragiškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją