Pirmiausia tai greipfrutas. Jis mažina insulino kiekį kraujyje, paspartina riebalų apykaitą. Šį vaisių geriau valgyti prieš pietus ir vakarienę, pavyzdžiui, išgerti stiklinę šviežiai spaustų sulčių arba suvalgyti pusę greipfruto. Juo galima pagardinti ir lengvas salotas su žalumynais, alyvų aliejumi ir pipirais. Greipfrutų sultis naudinga maišyti su kitų citrusinių sultimis.

Toliau – arbata, tik ne bet kokia, o visų pirma žalioji. Riebalų deginimą užtikrina alkaloidai – kofeinas, teobrominas, nofilinas, ksantinas, hipoksantinas ir paraksantinas.

Dar kitas produktas – ananasas. Beje, dėl biologiškai aktyvių medžiagų komplekso ananasas pasižymi ir kitomis naudingomis savybėmis. Jis stimuliuoja virškinimą, valo žarnyną, mažina kraujo klampumą, didina kraujospūdį. Tačiau pagrindinis jo privalumas, dietologų požiūriu – bromelainas, fermentų mišinys, kuris skaido riebalus ir neleidžia susidaryti naujiems riebaliniams dariniams.

Riebalus deginančių medžiagų betatino ir betaino gausu burokėliuose.
Pipiruose yra riebalus deginančios medžiagos kapsaicino. Panašų poveikį turi obuolių actas; jame dar yra organinių rūgščių. Štai kaip galima naudoti šį produktą: prieš maistą išgerkite stiklinę vandens su šaukštu obuolių acto ir puse šaukštelio medaus.

Vasarą į šį gėrimą galima įdėti ledo, žiemą – pašildyti. Taip pat actą rekomenduojama naudoti kūno trynimui. Naudinga juo trinti celiulito pažeistas vietas. Tokia procedūra suteiks odai šviežumo ir lygumo, padės mažinti riebalų sankaupas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)