S. Katwala grindžia savo nuomonę tuo, kad dauguma britų atsakė norintys, kad Europos šalys bendradarbiautų kovojant su klimato kaita, terorizmu, skatindamos ekonomikos augimą ir pan. Tačiau, nesutinka D. Hannanas, euroskeptikai neginčija tarptautinio bendradarbiavimo būtinybės, tiesiog jų siūloma alternatyva Briuseliui yra didinti nacionalinių vyriausybių įtaką.

Galime pavyzdžiu imti nusikalstamumo ir terorizmo problemas, teigia D.Hannanas. „Nusikaltimai nepripažįsta valstybių sienų“, žarstosi sentencijomis eurokratai, lyg pateikdami originalią įžvalgą. Iš tiesų nepripažįsta, sutinka D. Hannanas, todėl nepriklausomos valstybės sukūrė daugybę teisinių mechanizmų: sutartis dėl nusikaltėlių išdavimo, susitarimus dėl abipusio teismų sprendimų pripažinimo, Hagos konvenciją, susitarimus, kad kitos šalies kalėjime praleistas laikas būtų įskaičiuojamas į bausmės terminą, bendradarbiavimo susitarimus tarp žvalgybos tarnybų, Interpolą ir kitus.

Tokie mechanizmai pranašesni negu ES bendra teisinė erdvė, mano europarlamentaras. Pirmiausia, susitarimai sudaromi su visu pasauliu ir jungia ne tik 27 šalis. Antra, jie inicijuojami iš apačios į viršų, pagal atsiradusį poreikį, o ne primetami iš viršaus į apačią, siekiant politinės integracijos.

Sienų nepaiso ir vandenyne plaukiojančios žuvys. Finansinės paslaugos teikiamos visame pasaulyje. Tad ar ne geriau laikytis tarptautinių pasaulinių susitarimų, negu paklusti griežtai Briuselio reguliuotojų kontrolei, klausia D. Hannanas.

Pasak europarlamentaro, „Fabian Society“ apklausos duomenys rodo britų visuomenės pasirinkimą, o žmonės, teigia jis, yra protingesni už tuos, kurie jiems vadovauja.