Norintiems kitais metais užsitikrinti sėkmę, Naujuosius metus patariama pasitikti su kuo didesniu triukšmu, tačiau ramioje mielų žmonių kompanijoje.

Kaip pasiruošti Naujųjų metų sutikimui

„Kadangi ateinančiais prasideda metalo stichija, šventinį vakarą turėtų dominuoti metalo, žiemos atspalviai: šviesi staltiesė, metalinio atspalvio žvakės. Svarbiausia nesipuošti triušio kailiukais ir nevalgyti triušienos. Patiekalais taip pat turėtume pagerbti ateinančių metų gyvūnėlius – triušį ir katiną. Taigi reikėtų valgyti žuvį, jūros gėrybes, daržoves. Azijoje žmonės raginami ant stalo padėti žiurkienos – ne paslaptis, pas juos tai valgoma mėsa“, - pasakojo V. Budraitytė.

Anot pašnekovės, dar vienas svarbus stalo akcentas belaukiant gyvuliukų metų – dubuo su vandeniu, kuris yra gerovės, pagarbos gyvuliui simbolis.

„Sutikdami Naujuosius turime nuvaryti blogąsias dvasias ir pritraukti gerąsias. Tai padaryti galima tik triukšmu – petardomis, būgnų garsais, kitais muzikos instrumentais, riksmais, dainavimais, šokių judesiais ar tiesiog varpelio skambčiojimu. Tai nereiškia, kad Naujuosius metus reikia sutikti triukšmingai, su didžiausia užstale, netgi atvirkščiai, sutikimas turi būti jaukus, ramioje, širdžiai mieloje kompanijoje, patriukšmauti reikia tik per patį Naujųjų metų sutikimą, vidurnaktį. Mat triukšmas nuvaiko blogąsias dvasias, o gerosios lieka namuose ir globoja mus iki kitų metų.

Pavyzdžiui, rytiečiai turi paprotį per Naujuosius metus skambinti varpeliu atidarę duris – taip jie tarsi išleidžia blogąsias dvasias. Juk ne veltui ir katalikų bažnyčioje, tiek prieš įeinant šventikams, tiek įnešant švenčiausią sakramentą, skamba varpelis. Anksčiau, kai žmogus mirdavo, varpas taip pat skambėdavo todėl, kad iš tos erdvės būtų išvaryti demonai. Budistai taip pat savo šventyklose turi prie įėjimo padėtą varpą – žmogus įeina tik sudaužęs varpu. Taigi varpelio skambėjimas iš tiesų turi labai gilią prasmę. Skambindami juo taip pat galime praverti langus“, - patarė astrologė ir būrėja.

Esant panašiai astrologinei situacijai į valdžią atėjo A.Hitleris

Vaiva Budraitytė
Pasak V. Budraitytės, tai, kad dominuos metalo stichija, reiškia, kad metai bus „kietesni“. Juos veiks Jupiterio planeta, kuri iš pradžių bus Avino ženkle, vėliau grįš į Žuvis, o tada pereis į Jaučio ženklą. Todėl vyraus loginis mąstymas, aktyvumas, fizinė jėga, apskritai jėga. Kita vertus, nuo kovo mėnesio sėkmė lydės menininkus, žurnalistus.

„Iš esmės laukia karingi, labai agresyvūs metai, todėl nereikėtų pamiršti atsargumo. Ateinančiais metais reikėtų ypatingai saugoti savo erdvę, neužmegzti įtartinų pažinčių. Nelabai geri metai tuoktis, tačiau galima ir pakentėti, bent iki gegužės mėnesio. Jaudintis neverta – po jų seks Drakono metai, kurie vestuvėms bus ypač palankūs. Šie metai nėra skirti santuokai, jie labiau skirti užkariavimams, valdžios siekimui“, - teigė pašnekovė.

Anot jos, rinkimuose geriausiai gali sektis demagogams ir diktatoriams. Pavyzdžiui, esant tokiai astrologinei situacijai į valdžią atėjo Adolfas Hitleris. Taigi žmonės turėtų sąmoningai už agresyvius politikus nebalsuoti. Bet kuriuo atveju Lietuvai ateinantys metai, astrologės teigimu, visais atžvilgiais bus geresni. Situacija vis gerės maždaug iki 2015-ųjų.

„Tiesa, žmonės dar nejaučia ekonominės situacijos gerėjimo, kaip vėliau jie pajuto ir krizės padarinius. Kita vertus, net tada, kai mūsų gerovė augo, didesnė dalis žmonių buvo vis tiek viskuo nepatenkinti. Tai jau mūsų tautos bruožas. Ar kada girdėjote, kad rudenį ūkininkai sakytų, kad buvo puikus derlius? Tik po kelių metų pripažįstama, kad kažkuris derlius buvo puikus ir visi buvo patenkinti. O šiaip visada burbama arba dėl blogo derliaus, kad mažai uždirbs, arba dėl gero, kad bus sunku jį realizuoti. Kaip bebūtų, vis tiek blogai“, - tikino V. Budraitytė.

Kitais metais astrologė primygtinai pataria neviršyti greičio, nes bus padidėjęs avaringumas. Jokiu būdu nereikėtų sėsti už vairo neblaiviems – mat tikimybė ką nors užmušti kelyje ar žūti pačiam kitais metais bus ypač didelė. Daugiau bus ir tiesiog nelaimingų atsitikimų, traumų. Išlįs viskas, ką darėme ne taip, todėl patariu ypatingai prižiūrėti savo sveikatą – žiūrėti, ką valgome, vartoti mažiau alkoholio.

Lietuvai metai bus geresnis nei praėjusieji

Lapkričio pabaigoje astrologai žada neramumus pasaulyje, kurie gali paliesti ir žmonių savijautą Lietuvoje. Kalbama apie naujus karinius konfliktus, jėgų persigrupavimus dėl įtakingų žmonių mirties. Pavyzdžiui, pranašaujama, kad į naują karą tikrai įžengs JAV. Taigi kitų metų pabaigoje, pašnekovės teigimu, dar gyvensime įtampoje. Rudenį uraganais ir potvyniais gali pagrūmoti ir gamtos stichija.

„Kita vertus, Lietuva 2011-ais metais pasirašys sutartis, kurios pagerins finansinę padėtį. Mes visi pajusime, jog gerovė pradės kilti nuo gegužės. Metų pabaigoje bus palankiai sprendžiamos pensininkų bėdos – prie pensijos jiems gali nukristi vienas kitas papildomas litas. Metų eigoje gali būti patvirtintas dar vienas mokestis, kuris įsigalios 2012 m. viduryje. Seime nusimato rietenos, nesusipratimai, galimas valdančiųjų persigrupavimas. Seimo reitingai išliks prasti, o štai prezidentės pozicijos stiprės, nors ji ir susilauks įvairių priekaištų, šmeižto.

Sunkiausia bus bus birželį ir liepos viduryje. Panašu, kad žmonių nepasitenkinimas bus susijęs su A. Brazausko mirties metinėmis. Kitas nepalankus periodas – lapkričio pabaiga ir gruodis. Gali būti mėginimų iš šalies įtraukti Lietuvą į karinius veiksmus ar suaktyvinti tuos, kuriuose jau dalyvaujame. Padidės nelaimingų atsitikimų ar stichinių nelaimių tikimybė“, - apibendrino pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)